Nederland vs Oekraïne, kan Nederland meteen een grote slag slaan?

Peter Vissers
13. juni 2021

In de eerste groepswedstrijd lijkt het Nederlands elftal direct de zwaarste tegenstander te treffen. Het Oekraïne van bondscoach Shevchenko ruikt bloed tegen een ploeg die niet overloopt van vertrouwen.
De voorbereiding van het Nederlands elftal op dit EK is niet ideaal geweest, de oefenwedstrijden tegen relatief zwakke tegenstander zagen er nog niet vloeiend uit met het nieuw in te slijpen 5-3-2 systeem en keeper Jasper Cillessen liet zich negatief uit over de manier waarop hij vervangen werd na een coronabesmetting.

Toch begint oranje het EK nu met frisse moed en met Oekraïne treft het direct de zwaarste tegenstander uit de groep. De ploeg met voormalig topspits Andriy Shevchenko als coach hield in de kwalificatie Portugal achter zich en wordt gezien als een outsider voor succes op dit EK.

De ploeg leunt sterk op de twee topploegen uit eigen land, met tien spelers van landskampioen Dinamo Kiev en nog eens zeven spelers van nummer twee Shakhtar Donetsk waarvan er in totaal acht een basisplaats lijken te krijgen. Daarnaast staat ook Manchester City verdediger Oleksandr Zinchenko ongetwijfeld in de basis. Het is echter de vraag of hij de rol van waterdrager bij City kan omzetten en de gedroomde topspeler van het nationale elftal kan worden.

Enkele top promoties op Nederland – Oekraine

 

Bij oranje is niet iedereen beschikbaar. Een van de leiders van dit team, Matthijs de Ligt, moet nog verstek laten gaan met een liesblessure. Hij wordt in het centrum van de defensive waarschijnlijk vervangen door het jonge Ajax talent Jurriën Timber, met Stefan de Vrij en de van een blessure herstelde Daley Blind naast hem. Voor de rest lijkt bondscoach Frank de Boer voor ongeveer 16.000 fans in de Johan Cruijff Arena vast te houden aan dezelfde elf die ook tegen Georgië begonnen.

Dat betekent dus dat Maarten Stekelenburg opnieuw op doel staat en dat spits Wout Weghorst weer samen met Memphis Depay voorin komt te spelen. Of de Boer een verrassing in petto heeft voor deze wedstrijd is afwachten. Ook deze wedstrijd biedt weer allerlei mogelijkheden om te wedden op voetbal.

Wedden op Nederland vs Oekraïne

De EK bookmakers hebben er ondanks de matige voorbereiding van oranje geen enkele twijfel over dat ze de torenhoge favoriet zijn. Bij Bet777 krijg je een quotering van 6.50 aangeboden voor een overwinning van Oekraïne en 1.64 voor een overwinning van Nederland.

Voor een saaie 0-0 einduitslag krijg je ook geen spannende quotering, die is namelijk 7.50, wat misschien inherent is aan het nog niet sprankelende voetbal van Nederland onder de Boer. Toch is de kans dat er doelpunten vallen natuurlijk wel groot, maar wie kunnen er dan scoren?

Voor een doelpunt van Depay krijg je odds van 2.90 en bij Weghorst is dat 3.20, denk je dat bijvoorbeeld de Vrij weleens uit een dood spelmoment de score kan openen, dan krijg je daar met een quotering van 15.00 best een interessante prijs voor terug.

De aftrap van Nederland vs Oekraïne is aanstaande zondag om 21:00 in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam

BetFIRST Nieuws