Nederland vs Schotland, 5-3-2 opstelling in oefenwedstrijd op weg naar EK

Peter Vissers
2. juni 2021

Oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland staat in het teken van 5-3-2 opstelling, Daley Blind die weer helemaal fit lijkt te zijn en Jasper Cillessen die het EK moet missen.
Het nieuws dat Jasper Cillessen vanwege een langdurige ziekte het EK moet missen, sloeg hard in. De keeper, die dit jaar al veel wedstrijden gemist heeft door blessures, testte vorige week positief op het virus en is nog niet hersteld.

Normaal gesproken zou hij zonder twijfel de eerste keeper zijn geweest, maar die eer lijkt nu naar Tim Krul of Maarten Stekelenburg te gaan. Bondscoach Frank de Boer heeft al aangegeven dat hij de beslissing daarover nog niet gemaakt heeft. Marco Bizot gaat nu ook mee naar het EK als vervanger van Cillessen.

Nederland tegen Schotland vriendschappelijke interland
© Bet777

Wat de Boer al wel weet is dat hij deze wedstrijd in een 5-3-2 opstelling wil spelen. De Boer liet al eerder zien dat hij tegen sterkere tegenstanders openstaat voor een sterkere verdediging, terwijl hij tegen het zwakkere Georgië later in de voorbereiding wil oefenen met de 4-3-3 opstelling, waarmee hij de mindere tegenstanders op het EK wilt bespelen.

Dat betekent dat Daley Blind tegen Schotland misschien alweer gaat spelen, volgens de Boer heeft de verdediger nog geen training van het Nederlands elftal gemist en is hij weer helemaal fit. Of Blind direct zal beginnen of dat er toch nog voorzichtig met hem gedaan wordt, is nog niet helemaal duidelijk, maar na twee maanden stil gestaan te hebben met een enkelblessure lijkt Blind in ieder geval de volle 90 minuten niet te gaan spelen.

Dat betekent dat we waarschijnlijk beginnen met een verdedigingstrio met Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt en Nathan Aké, met daarnaast Owen Wijndal en Denzel Dumfries of Quincy Promes op de flanken. Ook de Roon gaat volgens de Boer hoe dan ook starten, omdat hij gewend is aan het 5-3-2 systeem. Of Georgino Wijnaldum en Frenkie de Jong ook gaan starten hangt een beetje af van hun fitheid. Beide middenvelders hebben een lang en zwaar seizoen achter de rug en zullen de 90 minuten waarschijnlijk niet volmaken.

Wie er voorin naast Memphis Depay gaat spelen is nog niet duidelijk. En de Boer zal ook ongetwijfeld zijn debutanten Jurrien Timber en Cody Gakpo in één van deze twee wedstrijden willen zien. Wil je wedden op oefenwedstrijden? Dan kan je ook daar geld mee verdienen.

Wedden op Nederland vs Schotland

Hoewel ook Schotland vanaf volgende week op het EK te zien is, is het wel duidelijk dat Nederland de grote favoriet is voor deze wedstrijd. En dat zie je ook bij de bookmakers terug. Voor een overwinning van Nederland krijg je bij Bet777 een quotering van 1.43, terwijl die voor een overwinning voor de Schotten op 7.00 ligt. Een gelijkspel levert odds van 4.65 op.

Maar met vriendschappelijke wedstrijden weet je het nooit, het kan zijn dat coaches hun topspelers sparen voor het eindtoernooi en dingen uitproberen waarvan ze misschien wel al weten dat het waarschijnlijk geen oplossing wordt, hoe dan ook zal deze wedstrijd een inkijkje geven in de plannen van Frank de Boer. Wil je een overzicht van alle EK favorieten waar Nederland net niet bij zit? Bekijk onze ranking!

De aftrap van Nederland vs Schotland is aanstaande woensdag om 20:45 in het Estadio Algarve in Portugal

Bet777 Nieuws