Nederland vs Tsjechië, Nederland goed op weg richting eremetaal

Peter Vissers
25. juni 2021

Het Nederlands elftal had zich al ruim een week als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finale, voordat tegenstander Tsjechië bekend werd. Is de lange voorbereiding een goeie opmaat voor winst?
Een week lang leefde Nederland tussen hoop en vrees of het in Boedapest een sterke tegenstander zoals Duitsland, Portugal of Frankrijk zou treffen, of dat er een minder sterk land uit de bus zou komen voor de achtste finale van dit EK 2020. Dat laatste bleek uiteindelijk het geval met Tsjechië, en vanwege de opzet van het speelschema in de komende rondes, dromen veel Nederlanders al van een plaats in de halve finale. Dat lijkt een reële optie, maar dan moet er wel eerst van Tsjechië gewonnen worden.

Bij Nederland lijkt Donyell Malen de plek van Wout Weghorst in de spits over te nemen. Terwijl Marten de Roon waarschijnlijk weer terugkeert in de basiself in plaats van Ryan Gravenberch, die een wat gespannen indruk achterliet tegen Noord-Macedonië. Wie er in ieder geval niet meer bij is, is Luuk de Jong. De stormram die nog niet op veel speeltijd kon rekenen, maar door Frank de Boer gezien werd als de ideale pinchhitter voor als er in de laatste minuten iets geforceerd moet worden, raakte op de training geblesseerd aan zijn knie. De Jong moet daardoor de rest van het toernooi missen en heeft het trainingskamp inmiddels verlaten.

Bij Tsjechië lijkt het hele team beschikbaar, de Tsjechen gingen nog op een goeie manier langs Schotland, maar het niveau van de Tsjechen in de wedstrijden tegen Engeland en Kroatië was bedenkelijk. Ondanks dat, was het genoeg voor plaatsing voor de achtste finales en dat is met name aan Patrick Schick te danken, die voorlopig nog de gehele doelpuntenproductie van Tsjechië (3 doelpunten) voor zijn rekening heeft genomen.

Wil je wedden op voetbal, dan is deze wedstrijd iets om naar uit te kijken.

Nederland - Tsjechie odds achtste finale EK
© Betway

Wedden op Nederland vs Tsjechië

Velen hebben de ontmoeting in 2004 misschien nog op het netvlies staan, toen Nederland na de onbegrijpelijke wissel van Arjen Robben de voorsprong zou weggeven en uiteindelijk zelfs verliezen. Frank de Boer zal die fout niet maken en het Tsjechië van vandaag heeft ook bij lange na niet de kwaliteit van toen. De online bookmakers zijn het daarmee eens. Bij Betway krijg je een quotering van 1.30 als Nederland zich voor de kwartfinale plaatst en van 3.40 als Tsjechië dat doet.

Er zijn ook allerlei leuke boosts beschikbaar. Zo krijg je odds van 2.15 als er een goal valt tussen minuut 76 en minuut 90. Ook kun je odds van 7.50 krijgen als Memphis Depay twee doelpunten of meer scoort. Depay heeft zijn grootse vorm nog niet laten zien dit toernooi, maar nu de inzet omhoog gaat, kan hij zomaar eens uit zijn slof schieten. Georginio Wijnaldum is wel in vorm en als hij met het hoofd tegen Tsjechië het net vindt kun je daar een quotering van 13.00 voor krijgen

De aftrap van Nederland vs Tsjechië is aanstaande zondag om 18:00 in Boedapest, Hongarije.