Portugal – Frankrijk odds EK groep F

Peter Vissers
22. juni 2021

In de laatste wedstrijden van de groepsfase zijn Frankrijk en Portugal allebei nog op zoek naar de groepswinst, terwijl Portugal bij een heel slecht resultaat zelfs nog uitgeschakeld kan worden.
In de andere wedstrijd van groep F, die ook wel de ‘groep des doods’ genoemd wordt, gaan Duitsland en Hongarije op zoek naar kwalificatie voor de volgende ronde en beide wedstrijden lijken één van de twee rechtstreeks gekwalificeerden te gaan leveren.

Ousmane Dembélé gaat deze wedstrijd hoe dan ook niet halen. De Franse buitenspeler raakte tegen Hongarije geblesseerd en zal dit toernooi niet meer in actie kunnen komen. Dembélé was echter geen basisspeler en zijn uitvallen lijkt bondscoach Didier Deschamps dan ook geen hoofdbrekens te geven.

De Betway odds bij Frankrijk Portugal EK groep F
© Betway

Bij de tegenstander lijkt Joao Felix er nog steeds niet bij te zijn. Net als Dembélé is Felix dit toernooi nog geen basisspeler geweest en met het overvloed aan kwaliteit dat de Portugezen in hun voorste linies hebben, komt ook het gemis van Felix nog niet heel hard aan. Voor de rest zijn Kingsley Coman voor Frankrijk en Nuno Mendes voor Portugal nog twijfelgevallen voor deze wedstrijd, maar lijken de vaste basisspelers verder allemaal beschikbaar te zijn.

Op het moment van schrijven is de opdracht voor Portugal om uitschakeling te voorkomen simpel. Niet met drie doelpunten of meer verliezen, terwijl de Fransen al lang en breed voor de volgende ronde geplaatst zijn. Toch kan er een groot voordeel zijn om als groepswinnaar te eindigen. Zo lijkt de nummer één van deze groep het tegen Zwitserland op te moeten nemen, terwijl er voor de nummer twee en drie van groep F wedstrijden tegen respectievelijk Engeland en Nederland op het programma lijken te staan in de achtste finale. Dit is uiteraard onder voorbehoud van sommige andere uitslagen.

Wil je wedden op EK, kan dit wel eens een interessant spel worden om op de juiste plaats in de groep te eindigen, want bij de aftrap van deze wedstrijd zal precies bekend zijn welke resultaten nodig zijn voor welk vervolg in het toernooi.

Wedden op Portugal vs Frankrijk

Bij de bookmakers zijn de Fransen de favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Frankrijk krijg je bij Betway bijvoorbeeld een quotering van 2.30, terwijl die voor een overwinning van het Portugal van EK-topscorer aller tijden Cristiano Ronaldo op 3.80 ligt.

Met zoveel aanvallende kwaliteit is het natuurlijk ook leuk om eens te kijken wat je nu krijgt voor doelpuntenmakers. Zo is de laagste quotering zoals verwacht voor Ronaldo, je kunt deze wedstrijd odds van 2.50 krijgen voor een doelpunt van hem. Daarna volgt er een hele lijst Fransen voor de eerstvolgende Portugees, met Kylian Mbappe voor 2.90, Karim Benzema voor 3.10, Antoine Griezmann voor 3.30 en zelfs Olivier Giroud, die het wel een beetje verbruid lijkt te hebben bij zijn medespelers in de laatste weken, met 3.30. Denk je dat er juist helemaal niet gescoord gaat worden deze wedstrijd, dan krijg je daar een relatief lage quotering van 6.50 voor.

De aftrap van Portugal vs Frankrijk is aanstaande woensdag om 21:00 in Boedapest.