PSG vs Barcelona, op weg naar een nieuwe comeback?

Peter Vissers
9. maart 2021

Na de 1-4 oorwassing in het eigen Camp Nou heeft Barcelona een nieuwe ‘remontada’ nodig tegen Paris Saint Germain om zich voor de volgende van de Champions League te plaatsen. Hebben Koeman en de zijnen nog een kans? 

PSG vs Barcelona was op voorhand misschien wel het affiche van de tweede ronde van het kampioenenbal waar het meest naar uitgekeken werd. Barcelona is misschien niet zo goed dit jaar en PSG is zeker in eigen land niet zo dominant als eerdere jaren, toch keken de fans reikhalzend uit naar deze kraker. 

PSG was duidelijk de betere ploeg

Het spel en de 1-4 einduitslag lieten geen twijfels over wie er de betere was afgelopen februari. Met name de ongrijpbare Kylian Mbappé was op zijn best en liet weinig heel van de Catalanen. De gedachten dwalen dan ook al snel terug naar ‘la remontada’ van vrijwel precies 4 jaar geleden, toen Barcelona na een 4-0 nederlaag in Parijs het tweeluik in Barcelona volledig op zijn kop zette, en zich met een 6-1 overwinning alsnog voor de kwartfinale plaatste. 

Dit jaar lijken de kaarten anders geschud. Barcelona heeft het zowel binnen als buiten het veld zwaar. Het geld is op, de onrust rondom Leo Messi en het bestuur is al het hele seizoen onderwerp van gesprek en wedstrijden worden niet of moeizaam gewonnen. PSG staat er een stuk beter op, onder leiding van de investeerders uit Qatar is de club door blijven groeien. Ze zullen gebrand zijn na de verloren finale van vorig jaar. De belangrijkste prijs die nog mist in de snelgroeiende prijzenkast van de Parijzenaren is de cup met de grote oren, de Champions League. 

Ondanks dat PSG misschien ook deze wedstrijd Neymar nog moet missen zijn ‘les parisiens’ de torenhoge favoriet om de kwartfinale te bereiken. Met Mbappé in topvorm en ook Marco Verratti, Marquinhos, Moise Kean en Angél Di Maria in goede vorm lijkt coach Mauricio Pochettino zich geen zorgen te hoeven maken. Toch zal de Argentijn op zijn hoede zijn want Barcelona blijft een ploeg om rekening mee te houden met de individuele kwaliteiten van Messi, Ousmane Dembelé en Frenkie de Jong.  Bekijk wat de online bookmakers over deze wedstrijd denken:

PSG - Barcelona odds
© Bwin

 

 

Bekijk de PSG – Barca wedden odds

Koeman heeft de afgelopen weken wat meer defensieve zekerheid ingebouwd door drie centrale verdedigers op te stellen, meestal ten koste van de nog steeds omstreden Antoine Griezmann. Is de extra defensieve zekerheid genoeg om Mbappé in toom te houden? Bwin acht de kans groter dat Messi het net vind dan dat Mbappé dat doet, maar schat ze allebei kansrijk in. 

Denk je dat PSG het wel goed vindt en Barcelona van het scoren af wilt houden zonder zelf op zoek te gaan naar een doelpunt dan kun je flink wat verdienen door op unders in te zetten. Je kunt krijgt 5.50 terug voor elke euro die je inzet op dat er maar één doelpunt of minder valt. Dit valt te begrijpen als je je bedenkt dat de kracht van zowel PSG als Barcelona vooral voorin ligt. 

PSG - Barca odds voor 90 minuten
© Bwin

Ben je echter positief over ‘las azulgranas’ en denk je dat de invloed van de afgelopen zondag teruggekeerde president Joan Laporta direct al te voelen is dan kun je rijk worden. Je krijgt op Bwin namelijk 13 euro terug voor elke euro die je inzet op een kwartfinaleplaats voor Barcelona. Wil je graag wedden op voetbal, dan mis je deze match zeker niet!

PSG vs Barcelona begint woensdag om 21:00 in Parijs.