PSV vs Feyenoord: scoort Zahavi, Pratto of Linssen?

Peter Vissers
12. maart 2021

Deze zondag staat er alweer een topper op het programma in de Nederlandse Eredivisie als PSV het in het eigen Philips stadion opneemt tegen Feyenoord. Een leuke wedstrijd om te wedden op Nederlands voetbal?

De wedstrijd in Eindhoven lijkt dé kans voor Feyenoord om aan te sluiten bij het rijtje clubs dat op zoek is naar de tweede plek die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Op dit moment hebben de Rotterdammers 6 punten achterstand op die ó zó belangrijke tweede plaats van PSV, terwijl AZ en Vitesse daar nog tussen staan. Ajax lijkt inmiddels uit het zicht. De in goede vorm stekende Amsterdammers staan 6 punten voor op PSV en hebben ook nog een wedstrijd tegoed.

Hoewel PSV er dit jaar weer beter voorstaat dan hun tegenstanders is Feyenoord een echte angstgegner geworden voor de Eindhovenaren, van de laatste 6 onderlinge wedstrijden won PSV er zelfs geen één, ondanks dat de Brabanders in al die jaren hoger eindigden in de competitie.

In deze nieuwe klassieker hebben beide ploegen de beschikking over een grotendeels fitte spelersgroep, omdat ook Cody Gakpo weer inzetbaar lijkt na zijn blessure. Met ook Noni Madueke die steeds fitter wordt heeft PSV vrijwel de gehele aanval weer op oorlogssterkte. Bij Feyenoord lijkt de gehele basiself fit.

PSV - Feyenoord odds
© BetFIRST

Wedden op PSV – Feyenoord odds

De bookmakers houden geen rekening met het recente verleden en maken PSV de absolute favoriet voor deze wedstrijd. Denk je dat de Rotterdammers in de hoofden van de tegenstanders kunnen kruipen en ze op mentaal vlak af kunnen troeven dan kun je daar goud geld mee verdienen. Unibet geeft namelijk odds van 3.75 voor een overwinning voor Feyenoord.

Goed het is dus interessant om te wedden dat Feyenoord de ongeslagen reeks in stand kan houden, in ieder geval geeft het meer terug dan een overwinning voor PSV. Vind je dat niet interessant genoeg, kun je ook wedden op de doelpuntenmakers.

Quoteringen voor doelpunten van spitsen

Eran Zahavi is al het hele jaar in een uitstekende vorm en hij is daarom ook samen met Donyell Malen de meest voor de hand liggende doelpuntenmaker volgens de bookmakers. Daarna volgen er nog drie PSV’ers voordat Steven Berghuis de eerste Feyenoorder op de lijst is. Maar wat misschien wel interessanter is, is dat je bijvoorbeeld bij Unibet betere odds krijgt voor een doelpunt van Lucas Pratto dan van Brian Linssen.

Als je je bedenkt dat Linssen al zeven wedstrijden op rij in de basis stond, meestal in de spits en daarin ook nog regelmatig het doel vond, lijkt dat een handigere bet dan op de Argentijn. Pratto hield in dezelfde zeven wedstrijden telkens 90 minuten de bank warm. Volgens insiders bij Feyenoord is Pratto hard aan het werk om zich terug proberen te knokken, maar staat hij voor de spitspositie nog steeds vierde in de pikorde achter Nicolai Jorgensen en Robert Bozenik.

Lees onze BetFIRST review of druk rechtstreeks op de link om meer te weten te komen over deze fantastische bookie! Jammer genoeg is een sportweddenschappen bonus in Belgie geen optie meer.

De aftrap van PSV vs Feyenoord is zondag om 12:30 in het Philips stadion.

BetFIRST Nieuws