PSV vs Utrecht: kan PSV aansluiting houden met koplopers?

Robert Brondel
3. december 2021

Eerder deze week wisten Ajax en Feyenoord al te winnen in de Eredivisie, waardoor een overwinning voor de Eindhovenaren noodzakelijk is om niet verder op achterstand te raken. 

Met FC Utrecht ontvangen de Eindhovenaren deze zaterdag de enigszins verrassende nummer vier van de Eredivisie. De bezoekers zijn dit seizoen prima bezig en staan op een positie die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plaats om de play-offs voor Europees voetbal. 

PSV staat echter nog vijf punten boven de Utrechters en zijn dan ook de favoriet voor deze wedstrijd. De thuisploeg lijkt het nog steeds zonder Eran Zahavi, Cody Gakpo en mogelijk ook Noni Madueke te moeten stellen, maar de vervangers doen het de laatste weken steeds iets beter. Vooral Bruma is in goeie vorm. De Portugees wordt al twee seizoenen als een dure miskoop gezien, maar laat de laatste weken zien dat hij wel degelijk belangrijk kan zijn voor PSV. 

Ook Ritsu Doan en Carlos Vinicius beginnen langzaam de schroom van zich af te werpen, maar toch wordt er met smart gewacht op de terugkeer van met name Gakpo en Madueke. De Engelsman is inmiddels weer in training en zou er tegen Utrecht weer bij kunnen zijn, maar na veelvuldig blessureleed zal er ongetwijfeld zorgvuldig worden omgesprongen met de jonge buitenspeler. 

Bij Utrecht lijken er behalve de lang geblesseerden vrijwel geen personele problemen te zijn voor deze wedstrijd. Alleen Sander van der Streek is nog een twijfelgeval. De middenvelder was vorige week ziek en het is de vraag of hij fit genoeg is voor deze wedstrijd. Wil je wedden op voetbal, dan is dit een interessante wedstrijd om geld mee te verdienen.

Betcity Free bet promo
© Betcity

Wedden op PSV vs FC Utrecht

In het vanwege de coronamaatregelen opnieuw lege Phillips stadion is de thuisploeg de duidelijke favoriet bij de bookmakers Nederland. Voor een overwinning van de thuisploeg krijg je bij BetCity een quotering van 1.57 aangeboden, terwijl die voor een overwinning van de bezoekers op 5.40 staat. 

Gezien de quoteringen verwachten de bookmakers deze wedstrijd drie doelpunten. Dus verwacht je een afwachtende wedstrijd met weinig doelpunten kun je bijvoorbeeld inzetten op minder dan drie doelpunten. Je krijgt daar een quotering van 2.65 voor. Denk je echter dat er wel veel gescoord gaat worden, kun je met meer dan drie doelpunten een quotering van 2.28 krijgen. Dat loopt uiteraard op als je op nog meer doelpunten wedt. Hoewel PSV nog steeds voldoende spelers rond heeft lopen die een doelpunt kunnen maken, maakt het ontbreken van de vaste aanval de kans op doelpunten natuurlijk wel wat kleiner. 

psv - utrecht kansen

Je kunt ook op de doelpuntenmakers wedden. Eran Zahavi is bij de bookmaker de grootste kanshebber op een doelpunt, maar daar zou ik niet op inzetten. De Israëliër is er een aantal maanden uit met een blessure, dus kun je beter op een goal van Bruma wedden voor odds van 3.25 of van FC Utrecht spits Anastasios Douvikas voor 3.45. ​​

De aftrap van PSV vs FC Utrecht is aanstaande zaterdag om 16:30. 

Over de auteur

Bij Robert zit je voor allemaal verschillende sporten op de juiste plek. Hij weet veel over en schrijft over onder andere tennis, darts en voetbal. Bij voetbal blijft het ook niet bij de reguliere competities, ook toernooien als het WK voor clubs en de Afrika Cup komen allemaal aan bod.