RB Leipzig vs Club Brugge, kan Brugge opnieuw stunten?

Peter Vissers
28. september 2021

Na het gelijkspel tegen Paris Saint Germain is dit waarschijnlijk één van de belangrijkste wedstrijden voor de Belgen om het verblijf in Europa tot na de winter te verlengen. 

Club Brugge liet twee weken geleden in eigen stadion zien dat ze geen ontzag hadden voor het PSG van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar en hield een mooi punt over aan die ontmoeting waarin ze zelfs kansen op de overwinning hadden. Met ook nog Manchester City in de groep lijkt dit echter de wedstrijd waar het echt om gaat voor een vervolg in Europa, want maar weinig mensen geloven dat Brugge zich ook echt voor de achtste finale van de Champions League kan plaatsen. Bekijk de statistieken bij de online bookmakers hier:

Leipzig - Club Brugge statistieken
© Bet777

RB Leipzig heeft een matige start van het seizoen achter de rug, maar afgelopen weekend behaalden ze wel een klinkende 6-0 overwinning op Hertha BSC waardoor ze toch wel met enig vertrouwen naar deze wedstrijd toeleven. Ze zullen in ieder geval zonder linksback Angelino aan moeten treden, want hij is na zijn rode kaart in de 6-3 nederlaag tegen Manchester City geschorst. Ook Mark Halstenberg en Dani Olmo zullen er niet bij zijn, in hun geval vanwege blessures.

Wie er wel bij zal zijn is Christopher Nkunku. De Fransman scoorde tegen Manchester City alle drie de doelpunten van Leipzig en was in het weekend ook weer twee keer trefzeker. Brugge komt juist van een teleurstellende 1-1 thuis tegen OH Leuven en lijkt alleen aanvoerder Ruud Vormer te moeten missen met een blessure. Daarnaast lijkt José Izquierdo nog steeds niet beschikbaar, maar is Wesley is wel weer terug en de nieuwe aanwinst zou eventueel aan de aftrap kunnen staan in Duitsland. Wil je wedden op voetbal, dan kun je voor deze Champions League wedstrijd een aantal interessante weddenschappen vinden.

Wedden op RB Leipzig vs Club Brugge

Het zal niet als een verrassing komen dat de Duitsers de duidelijke favoriet zijn voor deze wedstrijd. Na de matige start van het seizoen zal de uitschieter van het weekend een flinke vertrouwensboost gegeven hebben. Je krijgt bij Bet777 dan ook een quotering van 1.50 als Leipzig deze wedstrijd wint. Als de gasten er met de overwinning vandoor gaan kun je daar 7.00 voor krijgen en de odds voor een gelijkspel liggen op 4.85.

Het zou kunnen dat beide teams er een verdedigende wedstrijd van maken, en daar kun je dan ook best wel wat geld mee verdienen. De odds voor een 0-0 liggen namelijk op 15.00 en als je denkt dat er misschien toch maximaal één doelpunt valt, dan kun je daar nog 4.45 voor krijgen. Ook voor maximaal twee gescoorde doelpunten zijn de odds nog redelijk, want dan is er alsnog 2.40 beschikbaar.

Je kunt ook op een combinatie wedden. Zo is er voor een Leipzig overwinning waarbij minimaal twee doelpunten vallen 1.80 beschikbaar en ligt de quotering voor een Brugge overwinning met minimaal twee doelpunten zelfs op 9.50.

De aftrap van RB Leipzig vs Club Brugge is aanstaande dinsdag om 21:00.

Bet777 Nieuws