Roemenië vs Duitsland, Duitsers groepsfavoriet op weg naar het WK

Peter Vissers
26. maart 2021

Duitsland lijkt een makkelijke groep te hebben richting het WK 2022 in Qatar en de 3-0 overwinning tegen IJsland toont dat eens te meer aan. In Roemenië ligt zondag een van de lastigere hordes in het verschiet.
Dat Duitsland de favoriet is in een groep met naast IJsland en Roemenië verder nog Armenië, Noord Macedonië en Liechtenstein is wel duidelijk. In de eerste wedstrijd tegen IJsland stond die mannschaft al binnen 10 minuten met 2-0 voor, waardoor er van een wedstrijd nauwelijks meer sprake was. De odds bij de online bookmakers voor een normale overwinning zijn dus ook niet super interessant.

Het was een opsteker voor bondscoach Joachim Löw die flink onder druk staat na een aantal matige resultaten en interne strubbelingen met belangrijke spelers. Dat de bondscoach het WK niet meer mee gaat maken staat al vast. De wereldkampioen van 2014 gaf eerder dit jaar al aan dat het EK komende zomer zijn laatste kunstje voor het Duitse nationale elftal zal zijn.

Uiteraard wil hij voor zijn opvolger natuurlijk wel een goeie start van de kwalificatie achterlaten. Hij eist van zijn spelers dan ook niet anders dan drie overwinningen tijdens deze interlandbreak. Dat moet wel gebeuren zonder Toni Kroos die daags voor de wedstrijd tegen IJsland het Duitse elftal verliet met een blessure. Ook zonder Kroos zijn de Duitsers de absolute favoriet in Boekarest.

Roemenië dat deze zomer niet op het EK aanwezig zal zijn heeft een aantal matige jaren achter de rug en lijkt voor een metamorfose te staan. De jeugdelftallen van Roemenië doen de laatste jaren mee om de prijzen en in de komende periode moet deze groep de nieuwe ruggengraat van de thuisploeg gaan vormen.

Onder andere Ianis Hagi, zoon van de legendarische Gheorghe Hagi en Razvan Marin, voormalig speler van Standard Luik en Ajax, zijn onderdeel van de nieuwe generatie die de Roemenen nieuw succes moet gaan brengen. Of dat genoeg zal zijn tegen het sterke Duitsland lijkt te betwijfelen, maar om te wedden op voetbal biedt deze wedstrijd prima kansen bij de bookmakers.

Wk kwalificatie odds tussen Roemenie en Duitsland
© Ladbrokes

Wedden op Roemenie vs Duitsland odds

Een overwinning voor de underdogs ligt volgens Ladbrokes echt helemaal niet voor de hand. Geloof je wel in een stunt van de thuisploeg, kun je daar goed geld mee verdienen. De odds voor een overwinning voor Roemenië zijn met 8.25 namelijk aan de hoge kant.

Volgens Ladbrokes is dat dan ook niet echt een realistische voorspelling, wat ze wel goed mogelijk achten is dat er doelpunten gescoord gaan worden. Je kunt namelijk een quotering van 4.35 krijgen als er maar één keer of zelfs helemaal niet gescoord wordt. Als je wedt op twee of minder doelpunten in deze wedstrijd dan loopt dat al terug naar 2.18. Via onze expected goals uitleg pagina kan je meer leren over hoe je op het aantal doelpunten wedt.

Je kunt ook wedden op in welke helft er vaker gescoord wordt. Tegen IJsland maakte Duitsland het dus snel af, met twee vroege doelpunten, als er ook nu meer gescoord wordt in de eerste helft krijg je daar een quotering van 2.95 voor. Het gebeurt echter vaker dat er in de tweede helft meer gescoord wordt, als je daar deze wedstrijd op wed krijg je odds van 1.90.

De aftrap van Roemenië vs Duitsland is aanstaande zondag om 20:45

Ladbrokes Nieuws