Royal Antwerp vs Club Brugge, kan Club met titeldruk omgaan?

Peter Vissers
12. mei 2021

De titelstrijd leek beslist aan het begin van de play-off 1, maar na maar één punt in twee wedstrijden voor Club Brugge ligt deze toch weer open. Kunnen de gasten tegen Antwerp het pad van de overwinning weer vinden?
Waar er voor de thuisploeg nog voorronde Champions League op het spel staat, is voor Club Brugge de titelstrijd ineens weer spannend. Met een voorsprong van negen punten leek die wel gespeeld, maar na een gelijkspel tegen Anderlecht en een 3-0 nederlaag tegen de dichtstbijzijnde rivaal RC Genk is die nu tot vijf punten geslonken. Datzelfde Genk komt een dag eerder tegen Anderlecht in actie. De bookmakers passen dus weer hun vooruitzichten aan.

Antwerp tegen Club Brugge laatste 5 wedstrijden vorm 2021 playoffs
© Unibet

Er staat dus genoeg op het spel voor Club Brugge. In deze wedstrijd lijkt coach Philippe Clement de gehele selectie tot zijn beschikking te hebben. Dat betekent dat Noa Lang en Bas Dost waarschijnlijk weer de aanval commanderen. Of Hans Vanaken daarachter voor creativiteit gaat zorgen is de vraag. Na de 3-0 nederlaag lijken er wat veranderingen plaats te gaan vinden en lijkt de sterkhouder er naast te vallen.

De leider achterin, Brandon Mechele, speelt gewoon en die zal in vorm moeten zijn, want Dieumerci Mbokani is voorlopig in fantastische vorm. De spits van Antwerp scoorde vier keer in de laatste wedstrijd, hoewel er twee afgekeurd werden vanwege buitenspel van een teamgenoot. Of de 36-jarige aanvalsleider gaat starten is nog niet duidelijk. Hij kwam niet helemaal fit uit de wedstrijd tegen Anderlecht en heeft de afgelopen dagen niet getraind.

Maar dat is lang niet het enige probleem bij Antwerp. Corona heeft om zich heen gegrepen in de selectie van de thuisploeg en daardoor moeten Didier Lamkel Zé, Dylan Batubinsika, Felipe Avenatti en Frank Boya deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ook Jérémy Gélin en Faris Haroun zijn er waarschijnlijk nog niet bij. Wil je wedden op voetbal, dan liggen er zeker kansen bij deze wedstrijd.

Wedden op Royal Antwerp vs Club Brugge

Met de personele problemen van de thuisploeg in het achterhoofd is het logisch dat Club de duidelijke favoriet is voor deze wedstrijd. Bij Unibet krijg je een quotering van 1.88 voor een overwinning van de bezoekers, terwijl je odds van 3.90 krijgt voor een overwinning van Antwerp.

Tot zover hebben deze play-offs flink wat doelpunten opgeleverd en als je denkt dat dat ook in deze wedstrijd het geval zal zijn, dan kun je daar geld mee verdienen. Niet zozeer met een doelpunt van Dost, Lang of Mbokani, waarmee je relatief lage quoteringen voor krijgt. Maar dat geld niet voor Maxime Le Marchand. Voor de verdediger van Antwerp die in zijn laatste zes wedstrijden drie keer het net vond, kun je een leuke quotering van 8.50 krijgen en voor zijn kompaan achterin Abdoulaye Seck zelfs 12.50.

Denk je dat er maar weinig doelpunten gaan vallen, dan kun je odds van 4.90 krijgen als er in het Bosuilstadion in Antwerpen minder dan twee keer gescoord wordt en zelfs 16.00 voor een 0-0. Bij Unibet kan je trouwens wedden met Trustly, één van de beste betaalmiddelen.

De aftrap van Royal Antwerp vs Club Brugge is aanstaande donderdag om 18:30.

Unibet Nieuws