Turkije vs Nederland, eerste klap een daalder waard op weg naar Qatar?

Peter Vissers
23. maart 2021

De WK-kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar gaat deze week van start voor Europa. Het Nederlands elftal begint direct met één de zwaarste wedstrijden op het programma, de uitwedstrijd tegen Turkije. Kan oranje direct een grote stap richting het wereldkampioenschap zetten?

Deze interlandbreak krijgt Nederland drie kwalificatiewedstrijden voor de kiezen. Na Turkije moet Holland ook op bezoek Gibraltar en tussendoor komt Letland nog op bezoek. Vanwege het uitgestelde Europees kampioenschap, dat deze zomer plaats zal moeten vinden, moest er in deze twee weken nog een extra wedstrijd tussen gepropt worden. Aan de bak kunnen de mannen van Frank de Boer meteen. Met de uitwedstrijd tegen Turkije staat meteen één van de lastigste wedstrijd in de groep op het programma. Wat denken de bookmakers van de odds?

Bekijk Turkije Nederland in de WK kwalificatie
© Unibet

Oranje treedt met een sterke selectie aan, behalve aanvoerder Virgil van Dijk, die bezig is met een race tegen de klok om het EK te halen, is ook andere centrale verdediger Stefan de Vrij uitgeschakeld. Ook Hans Hateboer is er niet bij, maar voor de rest zijn alle bekende namen beschikbaar.

Groep G, die verder bestaat uit Noorwegen, Montenegro, Letland en Gibraltar lijkt niet al te lastig, maar na het debacle van het vorige WK, zullen de Oranje-mannen direct een slag willen slaan door de drie punten uit Turkije mee te nemen. Geloof jij in die overwinning?  Wedden op WK kan zelfs tijdens de kwalificaties al.

De Turken, op zoek naar hun derde WK-deelname in de historie, blijven wisselvallig. Ook zij waren niet aanwezig op het vorige WK in Rusland, maar kwalificeerden zich daarna met groot gemak voor het Europees kampioenschap door onder andere Frankrijk in eigen huis te verslaan. Het lek leek even boven, maar niets bleek minder waar. In de Nations League gingen de Turken weer roemloos ten onder in de B-groep. Dit is dus een wedstrijd waar Nederland op voorhand de duidelijke favoriet is. Wil je echter wedden op sport, dan kun je bij deze wedstrijd wel wat interessante odds vinden.

Wedden op Turkije vs Nederland odds

Dat je niet veel krijgt voor een overwinning van Nederland dat is wel duidelijk. Toch krijg je bij nog steeds een quotering van 1.77 voor een Hollandse overwinning bij Unibet, wat niet verkeerd lijkt.

Wedden op de doelpuntenmakers lijkt ook interessant, hoewel Luuk de Jong niet veel speelt bij zijn club Sevilla, wordt hem door Unibet samen met Memphis Depay de meeste kans op een doelpunt toegedicht. Voor beiden krijg je odds van 2.48 als ze in het Atatürk Olympisch Stadion van Istanbul scoren.

Bij Turkije is Burak Yilmaz duidelijk de belangrijkste kandidaat om het net te vinden met een quotering van 3.80. Ook Feyenoorder Orkun Kokcü heeft volgens Unibet een prima kans om het net te vinden met een quotering van 5.75, maar het is nog maar de vraag of de Nederlandse Turk direct aan de aftrap verschijnt. Gaan beide teams volle bak aanvallen dan kunnen er naast doelpunten ook wel eens veel hoekschoppen ontstaan, wed bijvoorbeeld eens op meer dan 12 hoekschoppen, daar krijg je dan odds van 4.20 voor.

Turkije vs Nederland begint aanstaande woensdag om 18:00.

Unibet Nieuws