De Turkse bekerfinale: wedden op Trabzonspor – Alanyaspor

Erik de Kort
27. juli 2020

De Turkse competitie is net afgelopen en op woensdagavond wordt de bekerfinale gespeeld tussen Trabzonspor en Alanyaspor. Wie wint de beker?

Trabzonspor verslaat Fenerbahce en pakt finaleplaats in de beker

Door zowel in de thuiswedstrijd als in de uitwedstrijd te winnen van Fenerbahce, eiste Trabzonspor de finaleplek op. In de competitie is Trabzonspor tweede geëindigd met vier punten achter Istanbul Basaksehir. Er gingen een hoop punten verloren bij Trabzonspor de laatste weken maar de laatste wedstrijd van het seizoen werd afgelopen zaterdag gewonnen. Tegen Kayserispor werd het 1-2. Dit was de eerste overwinning in vier wedstrijden. In totaal werd er in de laatste zeven competiewedstrijden slechts twee keer gewonnen. Trabzonspor kende dus geen al te beste einde van de Turkse competitie.

In de beker gaat het een stuk beter met Karadeniz Fırtınası, vrij vertaald als “Storm van de Zwarte Zee”. Beide wedstrijden tegen Fenerbahce in de halve finale werden gewonnen. De eerste partij in maart was de thuiswedstrijd waarin het 2-1 werd voor Trabzon. Vorige maand werd de returnwedstrijd gespeeld waarin met 1-3 werd gewonnen. De finale van de beker is dus bereikt, nu maar hopen dat Trabzonspor vertrouwen heeft geput uit de overwinning tegen Kayserispor. We gaan eens kijken naar de resultaten van Alanyaspor en pakken natuurlijk de odds van de online bookmakers erbij.

 

De opmars van Alanyaspor

Alanyaspor is slechts vier seizoen actief in de Super Lig maar er is een duidelijke opmars te zien in de resultaten van de club. Hoewel de eerste twee seizoenen Alanyaspor op de twaalfde plek eindigde en de ploeg niet verder kwam dan tweede ronde van de beker, zijn de resultaten de laatste twee seizoenen sterk verbeterd. Vorig seizoen eindigde het team op de negende plek en werd de vijfde ronde van het bekertoernooi gehaald. Dit seizoen wist Alanyaspor zelfs de vijfde plek te pakken in de Super Lig en staat het dus in de bekerfinale. Het winnen van de beker zou natuurlijk een sprookje zijn voor de ploeg die pas net om de hoek komt kijken op het hoogste Turkse voetbalniveau.

Om de finale te bereiken moest Antalyaspor verslagen worden, Alanyaspor won de eerste wedstrijd met 1-0 en klaarde de klus in eigen huis met 4-0 winstdoor onder andere een hattrick van Papiss Cisse. Zodoende staat Alanyaspor voor het eerst in haar leven in de finale van de beker.

Wedden op Trabzonspor-Alanyaspor

©B-bets

 

De odds bij deze bekerfinale

De vorige wedstrijd tussen deze teams was ruim een maand geleden. In Alanya werd het 2-2. Van de laatste zes wedstrijden won Trabzonspor er twee, Alanyaspor won er drie en het werd een keer gelijk. Opvallend is dat in de laatste twee wedstrijden beide teams een rode kaart pakten. We pakken de odds van B-bets erbij en hebben ook een goede bookmaker bonus gevonden.

Deze bekerfinale kan de eerste bekerwinst voor Alanyaspor betekenen terwijl Trabzon voor het eerst sinds 2013 weer in de finale staat. Beide teams zullen dus vechten als leeuwen, maar welk team is favoriet bij de bookmakers? Dat lijkt Trabzonspor te zijn, al liggen de clubs niet ver uit elkaar. Voor wedden op Trabzonspor krijg je nu 2.23 terwijl je 3.0 krijgt voor Alanyaspor. Mocht je nu denken dat er een verlenging nodig is dan krijg je 3.40. Goede odds dus waarbij je minimaal je inzet verdubbeld. Als je ook je eerste storting wilt verdubbelen dan moet je de B-bets bonus meepakken!

Deze bonus geeft namelijk 100% van je eerste storting tot €120 als bonus. Je krijgt al 100% extra als je €20 stort. Om je bonus in cash vrij te spelen dien je hem samen met je stortingsbedrag vijf keer rond te spelen op odds hoger dan 1.80. Vergeet deze bonus dus zeker niet mee te pakken bij het wedden op de Turkse bekerfinale.

 

BBets Nieuws