Prachtige midweekse wedstrijden in de Jupiler Pro League

Erik de Kort
18. januari 2021

Van dinsdag tot en met donderdag staan er maar liefst negen wedstrijden in de Jupiler League op het programma. We pikken de mooiste er voor je uit in deze voorbeschouwing.

Anderlecht hoopt zich te revancheren na dramatische nederlaag

Na de onverwachte nederlaag is Anderlecht natuurlijk op zoek naar eerherstel.  Thuis neemt Paars Wit het nu op tegen Charleroi en dat belooft een heerlijke wedstrijd te gaan worden. Met Charleroi treft Anderlecht een tegenstander die ook zeer slechte reeks kent. Charleroi verloor namelijk drie keer op rij en zakte zelfs een plek. Anderlecht heeft nu ook twee wedstrijden op rij verloren maar kan bij een overwinning zelfs de derde plek pakken. Daar zijn ze dan wel afhankelijk van de andere resultaten. De kans is er en daarom zal Anderlecht er alles aan doen om thuis deze belangrijke overwinning te pakken. De bookmakers online geven Anderlecht de betere odds tegen Charleroi. Je krijgt 1.85 voor “Anderlecht wint”. Charleroi staat op vier keer je inzet en een gelijkspel tussen de nummer zeven en vier is bij Bwin 3.60 waard.

 

Mechelen ontvangt Standard op woensdag

Met twee overwinningen op rij wist Standard weer wat te klimmen. Bovendien werd de negatieve reeks van drie nederlagen op rij stopgezet. Standard lijkt de vorm weer gevonden te hebben met overwinningen op Waasland-Beveren en Cercle Brugge. Hetzelfde kan echter gezegd worden over Mechelen. Die reeks is misschien nog wel overtuigender. Na de 0-3 nederlaag tegen Brugge werd er gewonnen van Leuven, Moeskroen en Antwerp en Charleroi. Met name de overwinning op Antwerp was indrukwekkend. Antwerp kwam er geen minuut aan te pas. Het werd 3-0 voor Mechelen. Bij wedden op voetbal horen goede odds en die zijn er zeker bij deze match. Je krijgt namelijk 2.25 voor inzetten op winst van Mechelen en 2.80 voor een overwinning van Standard Luik. Een gelijkspel levert je hier het meeste op met 3.70.

Wedden op de jupiler pro league odds 20-01-2021

©Bwin

Loopt Brugge uit op Genk?

Omdat Genk twee keer op rij verloor wist Club Brugge met drie overwinningen zeven punten los te komen. Niet alleen zijn de zeven punten met Genk al veel, het verschil met nummer drie Antwerp is nog veel groter. Dat gat is inmiddels 11 punten. Club Brugge gaat woensdag in het eigen Jan Breydel tegen Oostende op zoek naar overwinning nummer vier op rij. Met gemiddeld twee goals per wedstrijd doet Brugge het goed dit seizoen. Dat bewijst ook het puntenaantal van 45. Met zulke resultaten kun je het veroorloven om af en toe eens wat punten te verspelen. Zoals het slippertje tegen Gent van een paar weken geleden. Oostende staat vijfde en heeft al vier wedstrijden niet meer verloren. Wet Club Brugge Oostende te overklassen of kan Oostende tot de laatste minuut meedoen in de wedstrijd? Bij Bwin, lees hier ook onze Bwin review, is Club favoriet. Het verschil tussen beide ploegen is aanzienlijk. Zo krijg je voor Club nu 1.30 en voor Oostende maar liefst 8.75. Ook een gelijkspel geeft je alsnog 5.50 keer je inzet. Een uitglijder van Brugge zoals eind december kan dus mooie winsten opleveren.