Superbowl 2022: Wedden op de Super Bowl bij de bookmakers

Naast het typische Europese voetbal hebben we ook de Amerikaanse versie van deze sport! De Superbowl is hét event van het jaar in de Verenigde Staten, waar traditioneel stevig op doorgegokt wordt ook. Graag geven we jullie ook een overzicht van de top favorieten & Kanshebbers om de Superbowl 2020 te winnen, alsook even een kleine analyse van de voornaamste underdogs. Kunnen de New England Patriots hun winst van vorig jaar verdedigen? Dat is de vraag die iedereen in spanning houdt. Zeker als je wil wedden op de Super Bowl. Bijna alle Bookmakers hebben odds voor dit event, hieronder vind je de beste!

100% tot € 50

Min. storting & min. quotering

€ 20 / -

Rondspeel voorwaarden

Free bet direct beschikbaar na storting

100% tot € 100

Min. storting & min. quotering

€ 5 / 1.20

Rondspeel voorwaarden

Wedkrediet(en) direct beschikbaar na eerste bet(s)

100% tot € 50

Min. storting & min. quotering

€ 20 / 1.01

Rondspeel voorwaarden

Free bet direct beschikbaar na storting

Bet365 Welkomstbonus

Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365.
Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet.

Wedden op American Football

Vooraleer je kan wedden op de Superbowl finale partij tussen de twee top teams van het seizoen, heb je eerst nog heel wat ander wed plezier! De tweede grote nationale American Football competities hebben vanaf september hun klassement om de uiteindelijke finalisten van de Super Bowl te kunnen leveren. Ons team van Sportweddenschappen bonus kijkt ook al uit naar deze geweldige finale, en in afwachting hiervan krijg je meteen wat meer informatie over hoe deze competitie juist werkt.

De National Football Conference

De NFC wordt verdeeld onder 4 verschillende divisies afhankelijk van de locatie. Oost, Noord, Zuid & West hebben elks hun eigen indeling met 4 teams die dan 6 onderlinge wedstrijden spelen. Ook worden er nog eens 4 extra matchen gespeeld tegen teams uit de anders divisies, 2 wedstrijden tegen teams die vorig seizoen in hun league op dezelfde plaats eindigden, en tot slot 4 partijen tegen teams uit de andere grote competitie, de American Football Conference.

De American Football Conference

Net zoals de andere league, werkt de AFC ook met dezelfde onderlinge divisies gebaseerd op locaties, met ook juist hetzelfde aantal wedstrijden. De AFC draagt dus ook 1 team voor naar de uiteindelijke Superbowl finale 2020. Het team met de meeste titels uit de AFC geschiedenis zijn de Pittsburgh Steelers, die hun laatste titel wonnen in 2010.

Hoe werken de Play Offs?

Na de reguliere competitie, krijgen we bij beide leagues de American Football Play offs in aanleiding naar de Superbowl finale. De 4 divisie winnaars van beide competities komen dan over elkaar te staan met nog eens 2 wildcards, die bestaan uit de beste tweede. In de eerste ronde krijgen de twee beste reekswinnaars ook ineens een vrijstelling, de andere reekswinnaar spelen dan thuis tegen de Wildcards om de ‘echte’ playoffs te winnen.

Hierna wordt er dan nog eens de Divisional Play-offs gespeeld, met de overgebleven 4 reekshoofden die over elkaar komen te staan voor een plaats in de Championship play-offs. De originele reekshoofd krijgt altijd het thuisvoordeel, met 1 wedstrijd die beslist over de kwalificatie voor de volgende ronde. Wie de Championship Play offs wint, plaatst zich voor de Superbowl!

Wie zijn de Superbowl Favorieten & Outsiders met odds?

Wie zijn de grote favorieten voor een winst op de Superbowl 2022? Wat voor odds krijgen ze bij de betting sites? We gaan even kort over elke top pick en bespreken de voornaamste outsiders met hun verwachte quoteringen.

Zoals je kan zien komen de allergrootste kanshebbers allemaal uit de AFC Liga.

Team League Laatste Superbowl titel? Odds Superbowl winst
Baltimore Ravens AFC North 2012 3.25
New England Patriots AFC East 2019 6.50
New Orleans Saints NFC South 2009 6.50
San Fransisco 49ers NFC West 1994 6.5

We kijken ook graag even verder naar wat underdogs. Dit zijn de Superbowl 2022 Outsiders voor de titeloverwinning te pakken. Ook hier bestaan de grotere favorieten weer allemaal uit teams van de AFC league.

Team League Laatste Superbowl titel? Odds Superbowl winst
Kansas City Chiefs AFC West 1969 8.50
Green Bay Packers NFC North 2010 11.00
Seattle Seahawks NFC West 2013 17.00
Houston Texans AFC South Nooit 31.00

 

Superbowl: Bookmakers American Football

Ben jij klaar voor deze fantastische sportwedstrijd? Ga dan wedden bij de beste bookmakers op de markt! Zoals je al weet zijn Bet365 en Jack’s uitstekende keuzes voor je Superbowl wedden genot, maar er zijn er nog veel meer! Om echt voluit te kunnen genieten van het Amerikaans voetbal, kan je best even kijken naar ons Bookmaker Bonus overzicht, waar je super snel de allerbeste sport bonussen kan vinden.

Nog niet genoeg? Kijk dan ook naar ons bijna dagelijks nieuwsoverzicht, waar we alle weetjes over bet sites & specifieke acties voor hoogstaande evenementen zoals de Superbowl beschrijven & aanbieden.