Wedden op Super Bowl 2024: Alles over de Super Bowl

Met de Super Bowl 2024 finale in aantocht, is de opwinding onder sportweddenschapliefhebbers duidelijk te voelen. In dit artikel bespreken we het laatste Super Bowl nieuws en kijken we natuurlijk vooruit op het grootste sportevenement van het jaar. We richten ons op de topfavorieten en kanshebbers en komen ook nog eens met handige wedtips voor het wedden op Super Bowl 2024!

Alles over de NFL play-offs en Super Bowl

Welke teams spelen Super Bowl 2024 finale?

De San Francisco 49ers nemen het in de finale op tegen de Kansas City Chiefs. De Kansas City Chiefs zijn niet onbekend met de finale. Vorig jaar werd eind januari bekend dat de Kansas City Chiefs en de Philadelphia de Super Bowl finale zouden spelen, waarna uiteindelijk de Kansas Chiefs met 35-38 wonnen en zich Super Bowl kampioen 2023 konden noemen. Trekken ze ook dit jaar weer aan het langste eind? Eén van de beste bookmakers actief in Nederland, Livescore Bet ziet hen als underdog, onderstaand alle relevante odds die jij kunt benutten inclusief sportweddenschappen bonus. Odds zijn aan verandering onderhevig.

Markt Selectie Odd Selectie Odd
Eindwinaar KC Chiefs 2.10 SF 49’ers 1.77
Handicap KC Chiefs +2 1.93 SF 49’ers -2 1.91
Over/under Over 47.5 1.91 Under 47.5 1.91
Scoort eerst KC Chiefs 1.91 SF 49’ers 1.84
Scoort laatst KC Chiefs 1.84 SF 49’ers 1.91
1e Touchdown KC Chiefs 2.10 SF 49’ers 1.80

 

 

Hoe werken de NFL play-offs 2024?

In 2024 staan de NFL play-offs wederom op het programma, met 14 teams die strijden voor de ultieme eer: de Super Bowl bereiken. Op 11 februari 2024 (12 februari om 00:30 Nederlandse tijd) zullen de beste teams uit de National Football Conference (NFC) en de American Football Conference (AFC) het tegen elkaar opnemen in dit prestigieuze evenement. Hier is een blik op hoe deze twee conferenties zich presenteren in 2024:

De National Football Conference (NFC)

De NFC is opgedeeld in vier regionale divisies: Oost, Noord, Zuid en West. Elk van deze divisies bestaat uit vier teams die tegen elkaar strijden in zes divisionale wedstrijden. Daarnaast spelen ze vier wedstrijden tegen teams uit andere NFC-divisies en twee wedstrijden tegen teams die het voorgaande seizoen op dezelfde positie eindigden in hun eigen divisie. Bovendien staan er vier interconference wedstrijden op het programma tegen teams uit de AFC. Dit jaar maken de Ravens een spectaculaire indruk en zouden ze zomaar eens bovenaan de NPC kunnen eindigen.

De American Football Conference (AFC)

De structuur van de AFC is vergelijkbaar met die van de NFC, met vier divisies gebaseerd op geografische locatie. Elk team speelt een gelijk aantal wedstrijden binnen hun divisie, tegen andere AFC-divisies, en interconference wedstrijden tegen NFC-teams. De AFC levert ook een team voor de Super Bowl-finale van 2024. Historisch gezien zijn de Pittsburgh Steelers het meest succesvolle team in de AFC, maar dit jaar lijkt het toch anders te zijn, met de Chiefs en Bills.

NFL play-offs 2024 speelschema

Hier vind je een compleet overzicht van de NFL play-offs 2024, leidend tot de Super Bowl. Dit schema bevat alle geplande wedstrijden, met data en locaties. Let op: de data in de kolommen zijn gebaseerd op lokale speeltijden, dus houd rekening met het tijdverschil voor wedstrijden die in Nederlandse tijd ’s nachts worden gespeeld. Na elke wedstrijd worden ook de uitslagen van de NFL play-offs en de uitslag van de Super Bowl 2024 bijgewerkt in het schema.

Zaterdag 13 januari: Wildcard ronde

Wedstrijd Uitslag Locatie
Houston Texans – Cleveland Browns 45-14 NRG Stadium, Houston, TX

Zondag 14 januari: Wildcard ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Kansas City Chiefs – Miami Dolphins 26-7 Arrowhead Stadium, Kansas City, MO
Dallas Cowboys – Green Bay Packers 32-48 AT&T Stadium, Arlington, TX

Maandag 15 januari: Wildcard ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Detroit Lions – Los Angeles Rams 24-23 Fort Field, Detroit, MI
Buffalo Bills – Pittsburgh Steelers 31-17 Highmark Stadium, Orchard Park, NY

Dinsdag 16 januari: Wildcard ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Tampa Bay Buccaneers – Philadelphia Eagles 32-9 Raymond James Stadium
Tampa, FL

Zaterdag 20 januari: Divisie ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Baltimore Ravens – Houston Texans 34- 10 M&T Bank Stadium, Baltimore, MD

Zondag 22 januari: Divisie ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
SF 49ers – Green Bay Packers 13 – 10 Levi’s Stadium, Santa Clara, CA
Detroit Lions – Tampa Bay Buchaneers 31 – 23 Fort Field, Detroit, MI

Maandag 22 januari: Divisie ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Buffalo Bills Ravens – Kansas City Chiefs 24 – 27 Highmark Stadium, Orchard Park, NY

Zaterdag 28 januari: Conference kampioenschap

wedstrijd Uitslag Locatie
Kansas City Chiefs – Baltimore Ravens 17 – 10 M & T Bank Stadion

Zondag 29 januari: Conference kampioenschap

wedstrijd Uitslag Locatie
Detroit Lions – SF 49’ers 31 – 34 Levi’s Stadion

Zondag 12 februari: Super Bowl 2024

wedstrijd Super Bowl 2024 uitslag Locatie Nederlandse tijd Lokale tijd (ET) Zender
Kansas City Chiefs – SF 49’ers n.n.b. Allegiant Stadium, Las Vegas, NV 00:30 18:30 ET ESPN & NFL Game Pass

Wedden op American Football en Super Bowl odds

De Super Bowl is niet alleen een hoogtepunt in de sportwereld, maar ook een enorm populair evenement voor sportweddenschappen. American football biedt een breed scala aan wedopties. Ben je een fan van NFL wedden en heb je een goed idee welke NFL-teams de overwinning zullen behalen? Dan zijn er tal van wedmogelijkheden beschikbaar. Je kunt inzetten op de uiteindelijke winnaar, maar ook op het totaal aantal punten (even/oneven of over/onder), de winnaar van de eerste helft, en vele andere opties. Hieronder presenteren we de beste odds voor de winnaar van alle aankomende NFL-wedstrijden. Door op een van de onderstaande odds te klikken, wordt de weddenschap direct aan je wedformulier toegevoegd bij een van de beste bookmakers Nederland.

Wedden op Super Bowl 2024: favorieten en kanshebbers

Terwijl de NFL playoffs nog in volle gang zijn met de Divisional Rounds voor de deur, blijft het spannend om de grootste kanshebber voor de Super Bowl te bepalen. Verschillende teams springen er dit seizoen uit vanwege hun goede vorm en de odds die de bookmakers toekennen. Hieronder verkennen we de mogelijke kanshebbers en favorieten volgens de Super Bowl bookmakers.

Met de Divisional Rounds nog te spelen, is er veel dat kan gebeuren. De San Francisco 49ers en Baltimore Ravens worden gezien als de topfavorieten, terwijl de Buffalo Bills en Kansas City Chiefs ook sterke kanshebbers zijn. Het is opmerkelijk dat de laatste twee in de Divisional Round tegenover elkaar staan, wat het wedden op Super Bowl extra spannend maakt.

De odds voor de Super Bowl winnaar fluctueren naarmate de playoffs vorderen. Nederlandse bookmakers zoals LivescoreBet bieden een momentopname van de odds. Op dit moment geven ze bijvoorbeeld vergelijkbare kansen aan zowel de San Francisco 49ers als de Baltimore Ravens. De odds voor de Buffalo Bills en Kansas City Chiefs zijn ook competitief, gezien hun sterke prestaties dit seizoen.

Hoe laat begint Super Bowl 2024 en waar wordt de Super Bowl uitgezonden?

Wanneer is de Super Bowl 2024? De Super Bowl van 2024 wordt gespeeld op zondag 11 februari 2024. Hoewel de Super Bowl traditioneel op de eerste zondag van februari plaatsvindt, is er door wijzigingen in de NFL-planning, inclusief het toevoegen van extra wedstrijden aan het reguliere seizoen, een verschuiving naar een week later.

De Super Bowl 2024 begint om 16:30 lokale tijd. Aangezien de exacte locatie nog bevestigd moet worden, kan dit invloed hebben op het tijdstip waarop het evenement in Nederland te zien is. In het algemeen betekent een wedstrijd aan de westkust van de VS dat het evenement op een gunstigere Nederlandse tijd wordt uitgezonden. De wedstrijd zal naar verwachting in de nacht van zondag op maandag voor Nederlandse kijkers beginnen, specifiek op 12 februari om 00:30 Nederlandse tijd.

Super Bowl op ESPN

In Nederland liggen de uitzendrechten voor de NFL bij ESPN. De Super Bowl wordt uitgezonden op de gratis zender van ESPN NL, wat betekent dat het voor iedereen toegankelijk is. Let wel, een groot deel van de NFL play-off wedstrijden wordt doorgaans uitgezonden op de betaalde zenders van ESPN.

American Football op NFL Game Pass

Naast ESPN is het mogelijk om alle play-off wedstrijden en de American Football finale te bekijken via de on-demand NFL live stream met de NFL Game Pass. Wat kost de NFL Game Pass? Iedereen met een gratis account kan de Super Bowl bekijken met de Game Pass. Voor het bekijken van andere NFL play-off en competitiewedstrijden via de Game Pass is echter een abonnement vereist, welke momenteel € 49.99 kost voor een heel seizoen. Dus, als je alleen de Super Bowl wilt kijken, kan dit zonder extra kosten.

Super Bowl locatie: In welk stadion wordt de NFL finale gespeeld?

De Super Bowl van 2024 wordt in een van de nieuwste NFL-stadions gehouden: het Allegiant Stadium in Las Vegas. De thuisbasis van de Las Vegas Raiders, opende in september 2020 zijn deuren en heeft al snel een centrale plek ingenomen in de sport- en entertainmentwereld.

Het stadion biedt plaats aan 65.000 toeschouwers, maar voor grote evenementen zoals de Super Bowl kan deze capaciteit worden uitgebreid tot meer dan 70.000. When in Vegas, kun je niet om het stadion heen Het Allegiant stadion licht op een steenworp van de Strip en het bekende Mandalay Bay Hotel.

Naast thuisbasis van de Las Vegas Raiders, is Allegiant Stadium ook een locatie voor grote evenementen. In 2024 zal het stadion bijvoorbeeld gastheer zijn van drie wedstrijden van de CONMEBOL Copa America 2024.

Super Bowl 202 halftime show

Een van de hoogtepunten van de Super Bowl is ongetwijfeld de Halftime Show. Voor artiesten geldt dit als een van de grootste optredens in hun carrière, en elk jaar is er veel speculatie over wie de felbegeerde show zal verzorgen. Na een spectaculaire show in 2023, waar Rihanna optrad, is het dit keer de beurt aan R&B-megaster Usher. Met hits als “Yeah!”, “U Remind Me” en “Confessions” zal de Half Time Show van de Super Bowl een feest der herkenning worden.

Hoe Laat Begint de Halftime Show?
De Super Bowl zelf start om 00:30 Nederlandse tijd. We verwachten dat de Halftime Show rond 02:00 Nederlandse tijd zal beginnen. De pauze tijdens de Super Bowl, en dus ook de Halftime Show, duurt ongeveer 20 tot 30 minuten, wat langer is dan de rustpauze in een reguliere NFL-wedstrijd.

NFL promoties en Super Bowl odds boost

Tijdens de NFL Play-Offs maar zeker voor de Super Bowl finale zullen de Nederlandse bookmakers met verschillende promoties en ook odds boosts komen. Hieronder tonen we de beste promoties waarmee je kan wedden op Super Bowl 2024.

Super Bowl bookmakers

odra de Super Bowl dichterbij komt en de teams bekend zijn, zullen de Nederlandse bookmakers met verschillende promoties komen en worden ook alle odds bekend. Denk bijvoorbeeld aan odds boosts en free bets. Allereerst bespreken we hieronder onze favoriete NFL bookmakers en vervolgens een aantal welkomstbonussen.

Livescore Bet

Onze eerste en favoriete bookmaker voor American Football en de Super Bowl is Livescore Bet. Betcity staat er om bekend dat ze een van de beste odds en quoteringen leveren van alle Nederlandse bookmakers. Zo kun je maximaal profiteren van jouw winnende bets. Ook zijn er bij Livescore Bet veel verschillende markten en is er natuurlijk een mooi Livescore Bet bonus beschikbaar.

Super Bowl geschiedenis: Wie wonnen de voorgaande edities?

De Super Bowl werd voor het eerst gehouden in 1967 en is een van de grootste sportevenementen in de Amerikaanse sport. Hieronder vindt je het volledige overzicht van alle Super Bowl winnaars en finalisten sinds de aller eerste Super Bowl in 1967. Die eerste Super Bowl van 1967 werd gespeeld in het legendarische Los Angeles Memorial Coliseum, Green Bay Packers won met 35-10 van Kansas City Chiefs. De New England Patriots en Pittsburgh Steelers delen op dit moment de plek met de meeste overwinningen, beide wisten al 6 keer de Super Bowl te winnen.

Super Bowl editie winnaar score verliezer Stadion
2023 Kansas City Chiefs 38-35 Philadelphia Eagles State Farm Stadium, Glendale, Arizona
2022 Los Angeles Rams 23-20 Cincinnati Bengals SoFi Stadium, Inglewood, Californië
2021 Tampa Bay Buccaneers 31-9 Kansas City Chiefs Raymond James Stadium, Tampa, Florida
2020 Kansas City Chiefs 31-20 San Francisco 49ers Hard Rock Stadium, Miami, Florida
2019 New England Patriots 13-3 Los Angeles Rams Mercedes-Benz Stadium, Atlanta, Georgia
2018 Philadelphia Eagles 41-33 New England Patriots U.S. Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota
2017 New England Patriots 34-28 Atlanta Falcons NRG Stadium, Houston, Texas
2016 Denver Broncos 24-10 Carolina Panthers Levi’s Stadium, Santa Clara, Californië
2015 New England Patriots 28-24 Seattle Seahawks University of Phoenix Stadium, Arizona
2014 Seattle Seahawks 43-8 Denver Broncos MetLife Stadium, East Rutherford, New Jersey
2013 Baltimore Ravens 34-31 San Francisco 49ers Mercedes-Benz Superdome, New Orleans, Louisiana
2012 New York Giants 21-17 New England Patriots Lucas Oil Stadium, Indianapolis, Indiana
2011 Green Bay Packers 31-25 Pittsburgh Steelers Cowboys Stadium, Arlington, Texas
2010 New Orleans Saints 21-17 Indianapolis Colts Sun Life Stadium, Miami, Florida
2009 Pittsburgh Steelers 27-23 Arizona Cardinals Raymond James Stadium, Tampa, Florida
2008 New York Giants 17-14 New England Patriots University of Phoenix Stadium, Arizona
2007 Indianapolis Colts 29-17 Chicago Bears Dolphin Stadium, Miami, Florida
2006 Pittsburgh Steelers 21-10 Seattle Seahawks Ford Field, Detroit, Michigan
2005 New England Patriots 24-21 Philadelphia Eagles Alltel Stadium, Jacksonville, Florida
2004 New England Patriots 32-29 Carolina Panthers Reliant Stadium, Houston, Texas
2003 Tampa Bay Buccaneers 48-21 Raiders Qualcomm Stadium, San Diego, Californië
2002 New England Patriots 20-17 St. Louis Rams Superdome, New Orleans, Louisiana
2001 Baltimore Ravens 34-7 New York Giants Raymond James Stadium, Tampa, Florida
2000 St. Louis Rams 23-16 Tennessee Titans Georgia Dome, Atlanta, Georgia
1999 Denver Broncos 34-19 Atlanta Falcons Pro Player Stadium, Miami, Florida
1998 Denver Broncos 31-24 Green Bay Packers Qualcomm Stadium, San Diego, Californië
1997 Green Bay Packers 35-21 New England Patriots Superdome, New Orleans, Louisiana
1996 Dallas Cowboys 27-17 Pittsburgh Steelers Sun Devil Stadium, Tempe, Arizona
1995 San Francisco 49ers 49-26 San Diego Chargers Joe Robbie Stadium, Miami, Florida
1994 Dallas Cowboys 30-13 Buffalo Bills Georgia Dome, Atlanta, Georgia
1993 Dallas Cowboys 52-17 Buffalo Bills Rose Bowl, Pasadena, Californië
1992 Washington Commanders 37-24 Buffalo Bills Metrodome, Minneapolis, Minnesota
1991 New York Giants 20-19 Buffalo Bills Tampa Stadium, Florida
1990 San Francisco 49ers 55-10 Denver Broncos Superdome, New Orleans, Louisiana
1989 San Francisco 49ers 20-16 Cincinnati Bengals Joe Robbie Stadium, Miami, Florida
1988 Washinton Commanders 42-10 Denver Broncos Jack Murphy Stadium, San Diego
1987 New York Giants 39-20 Denver Broncos Rose Bowl, Pasadena, Californië
1986 Chicago Bears 46-10 New England Patriots Superdome, New Orleans, Louisiana
1985 San Francisco 49ers 38-16 Miami Dolphins Stanford Stadium, Californië
1984 Los Angeles raiders 38-9 Washington Commanders Tampa Stadium, Florida
1983 Washington Commanders 27-17 Miami Dolphins Rose Bowl, Pasadena, Californië
1982 San Francisco 49ers 26-21 Cincinnati Bengals Silverdome, Pontiac, Michigan
1981 Oakland Raiders 27-10 Philadephia Eagles Superdome, New Orleans, Louisiana
1980 Pittsburgh Steelers 31-19 Los Angeles Rams Rose Bowl, Pasadena, Californië
1979 Pittsburgh Steelers 35-31 Dallas Cowboys Orange Bowl, Miami, Florida
1978 Dallas cowboys 27-10 Denver Broncos Superdome, New Orleans, Louisiana
1977 Oakland Raiders 32-14 Minnesota Vikings Rose Bowl, Pasadena, Californië
1976 Pittsburgh Steelers 21-17 Dallas Cowboys Orange Bowl, Miami, Florida
1975 Pittsburgh Steelers 16-6 Minnesota Vikings Tulane Stadium, New Orleans, Louisiana
1974 Miami Dolphins 24-7 Minnesota Vikings Rice Stadium, Houston, Texas
1973 Miami Dolphins 14-7 Washington Commanders Los Angeles Memorial Coliseum, Californië
1972 Dallas Cowboys 24-3 Miami Dolphins Tulane Stadium, New Orleans, Louisiana
1971 Baltimore Colts 16-13 Dallas Cowboys Orange Bowl, Miami, Florida
1970 Kansas City Chiefs 23-7 Minnesota vikings Tulane Stadium, New Orleans, Louisiana
1969 New York Jets 16-7 Baltimore Colts Orange Bowl, Miami, Florida
1968 Green Bay Packers 33-14 Oakland Raiders Orange Bowl, Miami, Florida
1967 Green Bay Packers 35-10 Kansas City Chiefs Los Angeles, Memorial Coliseum, Californië

Veelgestelde vragen over de Super Bowl 2024


Waar kan je de Super Bowl kijken?

De Super Bowl wordt in Nederland uitgezonden op ESPN of on demand via NFL Game Pass.

Hoe lang duurt de Super Bowl?

Een Super Bowl wedstrijd duurt net zo lang als een reguliere NFL wedstrijd, dat betekent 1 uur speeltijd opgedeeld in 4 kwarten met 15 minuten pauzes tussendoor. Alleen de tweede pauze duurt tijdens de Super Bowl 30 minuten om plaats te maken voor de halftime show.

Wie heeft de Super Bowl gewonnen?

De Super Bowl van 2023 werd gewonnen door Kansas City Chiefs. Ze versloegen de Philadelphia eagles met 38-35.

Hoelang duurt halftime show Super Bowl?

De Super Bowl halftime show duurt meestal rond de 15 tot 20 minuten.

Hoe laat is de halftime show?

We verwachten dat de halftime show 2024 rond 02:00 Nederlandse tijd begint.

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de finale van het American Football seizoen. In de Super Bowl finale strijden twee teams voor de NFL titel.

Wie spelen er in de Super Bowl 2024

Dat wordt bepaald tijdens de play-offs die momenteel gaande zijn. De Super Bowl van 2023 werdt gespeeld tussen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles.