Wedden op Super Bowl 2023: Alles over de Super Bowl

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekend voor de sportfans dat we alweer kunnen gaan toeleven naar een van de grootste sportevenementen van het jaar en de finale van het American football, Super Bowl 57. Welke teams nemen het tegen elkaar op? Wat zijn de Super Bowl 2023 odds? Hoe laat begint de Super Bowl en waar is deze te zien? Al deze vragen beantwoorden wij hieronder in ons complete Super Bowl 2023 overzicht.

Alles over de NFL play-offs en Super Bowl

Welke teams spelen er in de Super Bowl 2023?

Sinds 29 januari weten we welke teams er in de Super Bowl 2023 spelen. In de laatste ronde versloegen de Kansas City Chiefs de San Francisco 49ers en wisten zich te plaatsen voor de Super Bowl. Ook de Philadelphia Eagles wisten zich te plaatsten door Cincinnati Bengals te verslaan in de halve finale.

  • Kansas City Chiefs
  • Philadelphia Eagles

Hoe werken de NFL play-offs 2023?

Dit jaar zullen weer 14 teams het tegen elkaar gaan opnemen in de NFL play-offs. 7 teams afkomstig uit de National Football Conference en 7 teams uit de American Football Conference. De teams zullen strijden in een knock-out systeem met het ultieme doel om de finale, ofwel de Super Bowl te halen op 12 februari 2023 (13 februari om 00:30 Nederlandse tijd). nog niet bekend met de twee verschillende Conferences? Hieronder gaan we verder in op beide divisies en bekijken we de verschillen:

De National Football Conference

De NFC wordt verdeeld onder 4 verschillende divisies afhankelijk van de locatie. Oost, Noord, Zuid & West hebben elks hun eigen indeling met 4 teams die dan 6 onderlinge wedstrijden spelen. Ook worden er nog eens 4 extra matchen gespeeld tegen teams uit de anders divisies, 2 wedstrijden tegen teams die vorig seizoen in hun league op dezelfde plaats eindigden, en tot slot 4 partijen tegen teams uit de andere grote competitie, de American Football Conference. De Philadelphia Eagles eindigde dit jaar op de eerste plek in de NFC hoeven daardoor niet uit te komen in de eerste play-off ronde (wildcard ronde), in plaats daarvan stromen ze in in de Divisie ronde ofwel de tweede ronde van de play-offs.

De American Football Conference

Net zoals de andere league, werkt de AFC ook met dezelfde onderlinge divisies gebaseerd op locaties, met ook juist hetzelfde aantal wedstrijden. De AFC draagt dus ook 1 team voor naar de uiteindelijke Superbowl finale 2023. Het team met de meeste titels uit de AFC geschiedenis zijn de Pittsburgh Steelers, die hun laatste titel wonnen in 2010. In de American Football Conference eindigde de Kansas City Chiefs dit jaar op de eerste plek. Net als de Philadelphia Eagles zijn zij daarmee ook al verzekerd van een plek in de Divisie ronde.

Inzetten op de Super Bowl bij Circus

NFL play-offs 2023 speelschema

Hieronder vindt je het volledige overzicht van de wedstrijden die worden gespeeld in de 2023 NFL play-offs op weg naar de Super Bowl. Inclusief alle uitslagen, datums en locaties. De datums bovenaan de kolommen zijn gebaseerd op de lokale speeltijd, let dus goed op de datum als een wedstrijd voor Nederlandse tijd in de nacht word gespeeld. Na elke wedstrijd zul je ook de NFL play-off uitslagen en Super Bowl 2023 uitslag kunnen vinden in het schema hieronder

Zaterdag 14 januari: Wildcard ronde

Wedstrijd Uitslag Locatie
Seattle Seahawks – SF 49ers 23-41 Levi’s Stadium, Santa Clara, CA
LA Chargers – Jacksonville Jaguars 30-31 TIAA Bank Field, Jacksonville, FL

 

Zondag 15 januari: Wildcard ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Miami Dolphins – Buffalo Bills 31-34 Highmark Stadium, Orchard Park, NY
NY Giants – Minnesota Vikings 31-24 U.S. Bank Stadium, Minneapolis, MN
Baltimore Ravens – Cincinatti Bengals 17-24 Paycor Stadium, Cincinnati, OH

 

Maandag 16 januari: Wildcard ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Dallas Cowboys – Tampa Bay Buccaneers 31-14 Raymond James Stadium
Tampa, FL

 

Zaterdag 21 januari: Divisie ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Jacksonville Jaguars – KC Chiefs 20-27 Arrowhead Stadium, Kansas City, MO
NY Giants – Philadelphia Eagles 7-38 Lincoln Financial Field, Philadelphia, PA

 

Zondag 22 januari: Divisie ronde

wedstrijd Uitslag Locatie
Cincinnati Bengals – Buffalo Bills 27-10 Highmark Stadium, Orchard Park, NY
Dallas Cowboys – SF 49ers 12-19 Levi’s Stadium, Santa Clara, CA

 

Zondag 29 januari: Conference kampioenschap

 

wedstrijd Uitslag Locatie
SF 49ers – Philadephia Eagles 7-31 Lincoln Financial Field, Philadelphia, PA
Cincinnati Bengals – KC Chiefs 20-23 Arrowhead Stadium, Kansas City, MO

 

Zondag 12 februari: Super Bowl 2023

wedstrijd Super Bowl 2023 uitslag Locatie Nederlandse tijd Lokale tijd (ET) Zender
Philadelphia Eagles – Kansas City Chiefs -:- State Farm Stadium, Glendale, AZ 00:30 18:30 ET ESPN & NFL Game Pass

 

Wedden op American Football en Super Bowl odds

Wanneer we het over sportweddenschappen hebben is de Super Bowl ook een super populair evenement. Bij American football zijn er heel veel verschillende soorten weddenschappen die je kunt zetten. Ben je hier voor NFL wedden en weet je precies welke NFL teams gaan winnen? Dan kun je bijvoorbeeld inzetten op de juiste winnaar, maar ook op het totaal aantal punten even/oneven of over/onder, de winnaar van de eerste helft en nog veel meer. Hieronder zie je de beste odds voor de winnaar van alle aankomende NFL wedstrijden. Klik je hieronder op een odd waar je op wilt inzetten, dan word deze weddenschap direct aan jouw wedformulier toegevoegd bij de jouw bookmaker..

Wedden op Super Bowl 2023: favorieten en kanshebbers

Voordat de NFL play-offs beginnen is het altijd moeilijk om de grootste kanshebber aan de duiden. Toch zijn er enkele teams die boven iedereen uitsteken dit seizoen met hun goede vorm en de odds die de bookmakers hun toekennen. Hieronder nemen we een kijkje bij de Super Bowl bookmakers waar je kan wedden op NFL Super Bowl. De Super Bowl wedden odds geeft ons een goed inzicht in de mogelijke kanshebbers en favorieten. Nu dat de Finalisten van de Super Bowl bekend zijn geeft Nederlandse bookmaker Bet365 op 7 februari zowel Kansas City Chiefs als Philadelphia Eagles een odd van 1.90 om te winnen. BetCity geeft op dezelfde datum echter een voordeel voor Philadelphia Eagles aan met een odd van 1.75 tegenover een odd van 2.10 voor Kansas City Chiefs. Hieronder vindt je de odds voor de Super Bowl winnaar van de Nederlandse Super Bowl bookmakers Bet365, Betcity, Unibet en Jack’s. De Bet365 NFL odds en Betcity Super Bowl odds, Unibet American Football quoteringen en Jack’s NFL odds hieronder zijn een momentopname van 7 februari 2023. Klik slechts op het logo van de bookmaker boven de NFL wedden odds en je word direct doorverwezen.

Super Bowl 2023 winnaar bet365 betcity unibet jack-s-casino
Kansas City Chiefs 1.90 2.02 2.02 2.02
Philadelphia Eagles 1.90 1.81 1.81 1.81

Inzetten op bovenstaande odds van 7 februari 2023? Klik op het logo van jouw favoriete bookmaker om direct naar het sportsbook te gaan.

Hoe laat begint Super Bowl 2023 en waar wordt de Super Bowl uitgezonden?

Wanneer is de super bowl 2023? De datum waarop de Super Bowl van 2023 wordt gespeeld is zondag 12 februari 2023. De wedstrijd wordt traditioneel gespeeld op de eerste zondag van februari. Vanwege wijzigingen in de planning, waaronder het toevoegen van een hele extra wedstrijd aan het reguliere seizoen, wordt de Super bowl dit keer echter een week later gespeeld.

De Super Bowl 2023 begint om 16:30 lokale tijd in Arizona. Dat is een stuk eerder dan vaak het geval is omdat het dit keer in het westen van de VS wordt gespeeld. Dit betekend ook dat het evenement op een veel gunstigere Nederlandse tijd wordt gespeeld. De wedstrijd begint voor de Nederlanders midden in de nacht van Zondag op Maandag. Om specifiek te zijn begint op 13 februari om 00:30 de super bowl 2023 Nederlandse tijd.

Super Bowl op ESPN

De rechten voor de NFL zijn in Nederland in handen van ESPN. De Super Bowl wordt in Nederland uitgezonden op de gratis zender van ESPN NL en is dus voor iedereen gratis beschikbaar. Een groot deel van de NFL play-off wedstrijden wordt door ESPN echter wel uitgezonden op de betaalde zenders.

American Football op NFL Game Pass

Naast ESPN NFL zijn alle Play-Off wedstrijden en de American Football finale ook direct via de on demand NFL live stream te zien met de NFL Game Pass. Wat kost de NFL Game Pass? Iedereen met een gratis account kan de Super Bowl kijken met de Game Pass NFL. Mocht je de andere NFL play-off en competitie wedstrijden met de Game Pass willen kijken heb je echter wel een subscriptie nodig. Deze kost op het moment van spreken € 49.99 voor een heel seizoen. Wil je slechts de Super Bowl kijken kan dit dus gewoon zonder te betalen.

Super Bowl locatie: In welk stadion wordt de NFL finale gespeeld?

De Super bowl van 2023 wordt gespeeld in het State Farm Stadium in de stad Glendale in Arizona. Het stadion heeft een capaciteit van 62.400 maar dit kan worden uitgebreid tot een publiek van 78.000(!) bij mega evenementen zoals de Super Bowl.

Waarom is dit stadion gekozen? Het State Farm Stadium in Glendale is geen nieuwe naam in het American Football. Het is het stadion van de Arizona Cardinals dat uitkomt in de NFL. Het stadion is ook de thuisplek van de Fiesta Bowl en organiseerde eerder al onder andere de College Football Playoffs in 2016 en verschillende CONCACAF Gold Cup voetbal wedstrijden in 2015 en 2019. Ook werden er al 2 eerdere Super Bowls gehouden in het State Farm Stadium, namelijk de Super Bowl XLII in 2008 en de Super Bowl XLIX in 2015.

Super Bowl 2023 halftime show

Een groot onderdeel van de Super Bowl en een niet te missen onderdeel is natuurlijk de Halftime Show. Voor artiesten is dit misschien wel het grootste optreden dat ze kunnen doen in hun loopbaan en dit zorgt dan ook altijd voor veel speculatie wie dit jaar we halftime show weer mag doen. Nadat er vorig jaar 5 artiesten optraden met Dr. Dre, Eminem, Kendrick Lamar, Snoop Dogg en Mary J. Blige gaat de Super Bowl half time show dit jaar weer terug naar haar originele concept met een enkele artiest als headliner. Rihanna is gepland om op te treden tijdens de  Super Bowl halftime show 2023. Apple Music, de sponsor van de halftime show, plaatste de aankondiging op 25 september op Twitter.

Hoe laat begint de half time show? De wedstrijd start snachts om 00:30 Nederlandse tijd. We verwachten dan ook dat de Half Time Show rond 02:00 Nederlandse tijd zal beginnen. De rust in de Super Bowl en dus ook de Half Time show duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Dat is een stuk langere rustpauze dan in een reguliere NFL wedstrijd.

Super Bowl wedden bij Unibet

NFL promoties en Super Bowl odds boost

Tijdens de NFL Play-Offs maar zeker voor de Super Bowl finale zullen de Nederlandse bookmakers met verschillende promoties en ook odds boosts komen. Hieronder zullen we de beste promoties weergeven waarmee je kan wedden op Super Bowl 2023.

Super Bowl bookmakers

zodra de Super Bowl dichterbij komt en de teams bekend zijn, zullen de Nederlandse bookmaker met verschillende promoties komen en worden ook alle odds bekend. Denk bijvoorbeeld aan odds boosts en free bets. Allereerst bespreken we hieronder onze favoriete NFL bookmakers en vervolgens een aantal welkomstbonussen.

Betcity

Onze eerste en favoriete bookmaker voor American Football en de Super Bowl is Betcity. Betcity staat er om bekend dat ze een van de beste odds en quoteringen leveren van alle Nederlandse bookmakers. Zo kun je maximaal profiteren van jouw winnende bets. Ook zijn er bij Betcity veel verschillende markten en Betcity odds boosts beschikbaar.

Aanmelden bij BetCity

Bet365

Een van de grootste bookmakers ter wereld en ook een hele populaire in Nederland is Bet365. Bet365 maakt het mogelijk om op vrijwel elke denkbare sport te wedden en ook voor de NFL zijn er heel veel verschillende weddenschappen mogelijk. Het is dan ook een goede plek voor Super Bowl wedden en gokken.

Aanmelden bij Bet365

Circus

Circus staat er om bekend dat ze altijd met hele mooie acties komen voor nieuwe en bestaande spelers. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Circus Super Odds. Hiermee kun je als nieuwe speler gebruik maken van x50 odds boosts. Wij raden het dan ook aan om een oogje in het zeil te houden of dat Circus deze Super Odds ook gaat inzetten voor de Super Bowl en NFL play-offs.

Aanmelden bij Circus

Unibet

Unibet is een van de grootste internationale bookmakers en wij verwachten dan ook niet dat ze een groot evenement als de Super Bowl aan zich voorbij zullen laten gaan. Met dit in het achterhoofd zullen wij rondom de Super Bowl de Unibet odd boosts goed in de gaten houden met het oog op een mooie free bet of odd boost.

Aanmelden bij Unibet

Jack’s

Dan is er als laatste nog Jack’s. Deze Nederlandse bookmaker biedt altijd sterke odds aan en is dan ook een goede plek om te wedden op de Super Bowl. Al zijn er niet altijd odd boosts beschikbaar bewijst Jack’s er wel altijd bij te zijn wanneer er een groot evenement plaats vindt. Op onze Jack’s verhoogde quoteringen pagina zullen we er dan ook direct bij zijn mocht er een mooie odd boost voor de Super Bowl verschijnen.

Aanmelden bij Jack’s

Super Bowl geschiedenis: Wie wonnen de voorgaande edities?

De Super Bowl werd voor het eerst gehouden in 1967 en is een van de grootste sportevenementen in de Amerikaanse sport. Hieronder vindt je het volledige overzicht van alle Super Bowl winnaars en finalisten sinds de aller eerste Super Bowl in 1967. Die eerste Super Bowl van 1967 werd gespeeld in het legendarische Los Angeles Memorial Coliseum, Green Bay Packers won met 35-10 van Kansas City Chiefs. De New England Patriots en Pittsburgh Steelers delen op dit moment de plek met de meeste overwinningen, beide wisten al 6 keer de Super Bowl te winnen.

Super Bowl editie winnaar score verliezer Stadion
2023 Kansas City Chiefs 38-35 Philadelphia Eagles State Farm Stadium, Glendale, Arizona
2022 Los Angeles Rams 23-20 Cincinnati Bengals SoFi Stadium, Inglewood, Californië
2021 Tampa Bay Buccaneers 31-9 Kansas City Chiefs Raymond James Stadium, Tampa, Florida
2020 Kansas City Chiefs 31-20 San Francisco 49ers Hard Rock Stadium, Miami, Florida
2019 New England Patriots 13-3 Los Angeles Rams Mercedes-Benz Stadium, Atlanta, Georgia
2018 Philadelphia Eagles 41-33 New England Patriots U.S. Bank Stadium, Minneapolis, Minnesota
2017 New England Patriots 34-28 Atlanta Falcons NRG Stadium, Houston, Texas
2016 Denver Broncos 24-10 Carolina Panthers Levi’s Stadium, Santa Clara, Californië
2015 New England Patriots 28-24 Seattle Seahawks University of Phoenix Stadium, Arizona
2014 Seattle Seahawks 43-8 Denver Broncos MetLife Stadium, East Rutherford, New Jersey
2013 Baltimore Ravens 34-31 San Francisco 49ers Mercedes-Benz Superdome, New Orleans, Louisiana
2012 New York Giants 21-17 New England Patriots Lucas Oil Stadium, Indianapolis, Indiana
2011 Green Bay Packers 31-25 Pittsburgh Steelers Cowboys Stadium, Arlington, Texas
2010 New Orleans Saints 21-17 Indianapolis Colts Sun Life Stadium, Miami, Florida
2009 Pittsburgh Steelers 27-23 Arizona Cardinals Raymond James Stadium, Tampa, Florida
2008 New York Giants 17-14 New England Patriots University of Phoenix Stadium, Arizona
2007 Indianapolis Colts 29-17 Chicago Bears Dolphin Stadium, Miami, Florida
2006 Pittsburgh Steelers 21-10 Seattle Seahawks Ford Field, Detroit, Michigan
2005 New England Patriots 24-21 Philadelphia Eagles Alltel Stadium, Jacksonville, Florida
2004 New England Patriots 32-29 Carolina Panthers Reliant Stadium, Houston, Texas
2003 Tampa Bay Buccaneers 48-21 Raiders Qualcomm Stadium, San Diego, Californië
2002 New England Patriots 20-17 St. Louis Rams Superdome, New Orleans, Louisiana
2001 Baltimore Ravens 34-7 New York Giants Raymond James Stadium, Tampa, Florida
2000 St. Louis Rams 23-16 Tennessee Titans Georgia Dome, Atlanta, Georgia
1999 Denver Broncos 34-19 Atlanta Falcons Pro Player Stadium, Miami, Florida
1998 Denver Broncos 31-24 Green Bay Packers Qualcomm Stadium, San Diego, Californië
1997 Green Bay Packers 35-21 New England Patriots Superdome, New Orleans, Louisiana
1996 Dallas Cowboys 27-17 Pittsburgh Steelers Sun Devil Stadium, Tempe, Arizona
1995 San Francisco 49ers 49-26 San Diego Chargers Joe Robbie Stadium, Miami, Florida
1994 Dallas Cowboys 30-13 Buffalo Bills Georgia Dome, Atlanta, Georgia
1993 Dallas Cowboys 52-17 Buffalo Bills Rose Bowl, Pasadena, Californië
1992 Washington Commanders 37-24 Buffalo Bills Metrodome, Minneapolis, Minnesota
1991 New York Giants 20-19 Buffalo Bills Tampa Stadium, Florida
1990 San Francisco 49ers 55-10 Denver Broncos Superdome, New Orleans, Louisiana
1989 San Francisco 49ers 20-16 Cincinnati Bengals Joe Robbie Stadium, Miami, Florida
1988 Washinton Commanders 42-10 Denver Broncos Jack Murphy Stadium, San Diego
1987 New York Giants 39-20 Denver Broncos Rose Bowl, Pasadena, Californië
1986 Chicago Bears 46-10 New England Patriots Superdome, New Orleans, Louisiana
1985 San Francisco 49ers 38-16 Miami Dolphins Stanford Stadium, Californië
1984 Los Angeles raiders 38-9 Washington Commanders Tampa Stadium, Florida
1983 Washington Commanders 27-17 Miami Dolphins Rose Bowl, Pasadena, Californië
1982 San Francisco 49ers 26-21 Cincinnati Bengals Silverdome, Pontiac, Michigan
1981 Oakland Raiders 27-10 Philadephia Eagles Superdome, New Orleans, Louisiana
1980 Pittsburgh Steelers 31-19 Los Angeles Rams Rose Bowl, Pasadena, Californië
1979 Pittsburgh Steelers 35-31 Dallas Cowboys Orange Bowl, Miami, Florida
1978 Dallas cowboys 27-10 Denver Broncos Superdome, New Orleans, Louisiana
1977 Oakland Raiders 32-14 Minnesota Vikings Rose Bowl, Pasadena, Californië
1976 Pittsburgh Steelers 21-17 Dallas Cowboys Orange Bowl, Miami, Florida
1975 Pittsburgh Steelers 16-6 Minnesota Vikings Tulane Stadium, New Orleans, Louisiana
1974 Miami Dolphins 24-7 Minnesota Vikings Rice Stadium, Houston, Texas
1973 Miami Dolphins 14-7 Washington Commanders Los Angeles Memorial Coliseum, Californië
1972 Dallas Cowboys 24-3 Miami Dolphins Tulane Stadium, New Orleans, Louisiana
1971 Baltimore Colts 16-13 Dallas Cowboys Orange Bowl, Miami, Florida
1970 Kansas City Chiefs 23-7 Minnesota vikings Tulane Stadium, New Orleans, Louisiana
1969 New York Jets 16-7 Baltimore Colts Orange Bowl, Miami, Florida
1968 Green Bay Packers 33-14 Oakland Raiders Orange Bowl, Miami, Florida
1967 Green Bay Packers 35-10 Kansas City Chiefs Los Angeles, Memorial Coliseum, Californië

Veelgestelde vragen over de Super Bowl 2023


Waar kan je de Super Bowl kijken?

De Super Bowl wordt in Nederland uitgezonden op ESPN of on demand via NFL Game Pass.

Hoe lang duurt de Super Bowl?

Een Super Bowl wedstrijd duurt even lang als een reguliere NFL wedstrijd, dat betekend 1 uur speeltijd opgedeeld in 4 kwarten met 15 minuten pauzes tussendoor. Alleen de tweede pauze duurt dit keer 30 minuten om plaats te maken voor de halftime show.

Wie heeft de Super Bowl gewonnen?

De Super Bowl van 2023 werd gewonnen door Kansas City Chiefs. Ze versloegen de Philadelphia eagles met 38-35.

Hoelang duurt halftime show Super Bowl?

De Super Bowl halftime show duurt meestal rond de 15 tot 20 minuten.

Hoe laat is de halftime show?

We verwachten dat de halftime show 2023 rond 02:00 Nederlandse tijd zal beginnen.

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de finale van het American Football seizoen. In de Super Bowl finale strijden twee teams voor de NFL titel.

Wie spelen er in de Super Bowl 2023

De Super Bowl van 2023 werdt gespeeld tussen Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles.