Mogelijke tegenstanders Nederland in 1/8e finale

Na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk stond vast dat Nederland als 3e eindigt in groep D. Als Nederland 1e of 2e in de groep was geëindigd was het gelijk duidelijk wie de mogelijke opponenten in de 1/8e finale waren geweest, in het huidige geval ligt dit ietwat gecompliceerder. Wie Nederland treft is namelijk afhankelijk van uit welke van de 6 groepen de beste 4 nummers 3 komen. Wij schetsen onderstaand de huidige situatie en de mogelijke scenarios voor Nederland.

 

Actuele stand nummers 3

Poules A, B, C en D zijn inmiddels volledig afgewerkt. Hierdoor is duidelijk dat Slovenië en Nederland definitief tot de beste nummers 4 behoren en Kroatië zeker niet. Hongarije is nog in onzekerheid. Mocht Slowakije vanavond niet onverhoopt met 4 doelpunten verschil van Roemenië verliezen, waar wij niet vanuit gaan, zijn zij ook zeker van een plek bij de beste nummers 3. Dat betekent dat Hongarije, en daarmee Nederland ook, afhankelijk is van poule F voor duidelijkheid.

Nummers 3 Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
Groep A Hongarije 3 3 -3 (2/5)
Groep B Kroatië 3 2 -3 (3/6)
Groep C Slovenië 3 3 0 (2/2)
Groep D Nederland 3 4 0 (4/4)
Groep E Slowakije 2 3 0 (2/2)
Groep F Tsjechië/Georgië 2 1 -1/-2
Info Sportweddenschappen Bonus
© sportweddenschappen-bonus.com

Scenario 1: Hongarije behoudt beste plek 3

Als Tsjechië (tegen Turkije) of Georgië (tegen Portugal) niet weten te winnen, komen ze niet langszij Hongarije en betekent dit dat Hongarije tot de beste 4 nummers 3 behoort. Dit betekent automatisch dat Engeland als winnaar van groep C de tegenstander van Nederland wordt. Deze wedstrijd wordt dan op zondag 30 juni 2024 om 18.00u afgewerkt in Gelsenkirchen. Dit is niet ver van de grens en kan een mooie trip voor veel Nederlanders worden.

Scenario 2: Tsjechië en/of Georgië winnen

Mocht Tsjechië en of Georgië wel winnen, dan betekent dit dat zij in plaats van Hongarije als beste nummer 3 doorgaan. In dat geval treft Nederland de winnaar van poule E. Deze wedstrijd zou gespeeld worden op dinsdag 2 juli om 18.00u in München. De huidige stand in poule E is:

Stand Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1 Roemenië 2 3 1 (3/2)
2 Belgie 2 3 1 (2/1)
3 Slowakije 2 3 0 (2/2)
4 Oekraïne 2 3 -2 (2/4)

Op donderdag om 18.00u speelt Oekraïne tegen België en Slowakije tegen Roemenië. Het is voor nu nog lastig te voorspellen wie de groepswinnaar wordt, maar duidelijk is dat het gunstiger is als Oranje iemand uit deze poule treft in plaats van Engeland. Oranje zal dus duimen voor Tsjechië en Georgië.

Hoe dan ook, door niet 2e in de groep te worden zit Oranje in ieder geval aan de ‘goede kant’ van het schema en ontloopt daarmee de topfavorieten bij de bookmakers Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland tot de finale. Enkel Engeland en Italië zijn de sterke landen aan de kant van het schema van Oranje. Nederland zit nu dus nog even in de wachtkamer en mag zich erna opmaken voor revanche na het matige optreden tegen Oostenrijk!