Mogelijke tegenstanders voorronde CL 24/25 bekend voor FC Twente

Nu de grootste Europese voetbalcompetities ten einde zijn gekomen, is ook duidelijk geworden welke namen FC Twente kan verwachten in de koker voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. De Tukkers kunnen als ongeplaatste ploeg op 6/7 en 13 augustus tegenstand verwachten van Lille, Rangers, Red Bull Salzburg of Slavia Praag. Hierna volgt nog een laatste play-offs ronde voordat de Champions League definitief bereikt kan worden. Benfica viel af als tegenstander nadat Atalanta een direct ticket wist te bemachtigen.

Lille

Lille eindige in de Franse competitie op een 4e plek. Hierme bleef het nummer 5 Nice voor maar eindige wel achter PSG, Monaco en Brest. In het afgelopen seizoen wist Lille de kwartfinale van de Conference League te bereiken, hierin bleek Aston Villa te sterk. Wij schatten Lille iets hoger in dan FC Twente, maar de Fransen hoeven geen onoverkoombare horde te vormen.

Rangers FC

Lang hoopte Rangers FC op de Schotse landstitel, maar uiteindelijk was het toch Celtic dat 3 punten meer behaalde en daarmee kampioen werd. Ook de nationale beker moest Rangers aan Celtic laten, in de finale wist Celtic in de 90e minuut de beslissende 1-0 te maken. Vorig seizoen trof PSV de Rangers in de voorronde van de Champions League en na een 2-2 uit, wist PSV thuis overtuigend met 5-1 te winnen. Het jaar ervoor stond hetzelfde affiche op het programma, toen werd het ook 2-2 in Schotland maar won Rangers met 0-1 in Eindhoven. We schatten Rangers en Twente gelijkwaardig in.

champions league bal

Red Bull Salzburg

Voor het eerst sinds lange tijd (10 jaar) was het niet Red Bull Salzburg dat kampioen werd in Oostenrijk, maar ging Sturm Graz met de titel aan de haal. Een domper voor Salzburg dat dus voor het eerst sinds jaren voorronde dient te spelen. Vorig seizoen werd de groepsfase van de Champions League niet overleefd, de Oostenrijkers eindige 4e in een groep met Sociedad, Inter en Benfica. We schatten Red Bull Salzburg niet hoger in dan Rangers, en daarmee ook gelijkwaardig aan Twente.

Slavia Praag

Voor het derde jaar op rij eindigde Slavia Praag 2e in de nationale competitie. Vorige 2 seizoenen wist Slavia Praag de voorrondes niet te overleven. Afgelopen seizoen werd wel een ticket voor de Europa League gehaald en hierin strandde het in de achste finales tegen AC Milaan. Drie seizoen geleden won Feyenoord nog in de Conference League een tweeluik met Slavia Praag. Ook Slavia Praag schatten we niet hoger in dan FC Twente.

Conclusie

Wij als sportweddenschappen bonus team zien Lille als de lastigste tegenstander. Rangers, Salzburg en Slavia Praag zijn natuurlijk ook niet gemakkelijk, maar zouden wel te doen moeten zijn. De moeilijkheid zal hem met name in de play offs zitten. Maar de 3e voorronde overleven, levert in ieder geval al een ticket op voor de Europa League, dat is ook al zeker wat waard!