Vrouwen Nations League Wedden 2023/2024

Niet veel mensen zijn zich bewust van de Women’s Nations League, maar het toernooi wint aan interesse, vooral nu het eerste seizoen 2023-2024 in volle gang is en de Nederlandse vrouwen zich weer van hun beste kant laten zien. Nederland, een van de topfavorieten voor de toernooiwinst, staat dan ook centraal in deze groeiende aandacht. Met nog vele wedstrijden te gaan, geeft het wedden op de Nations League vrouwen tal van wedmogelijkheden. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de mooiste wedstrijden, resultaten en natuurlijk handige wel informatie. Zo belichten we zowel de underdogs als de favorieten en laten we natuurlijk ook de sportweddenschappen bonus niet onbelicht. Lees dus snel verder.

Hoe kun je wedden op de Vrouwen Nations League 2024

Bij een groot toernooi, zoals de Nations League voor damesvoetbal dat uitgesmeerd wordt over een heel jaar, zijn er letterlijk honderden wedmogelijkheden. Je kunt natuurlijk wedden op de winnaar vrouwen Nations League, maar je kunt ook inzetten op markten die minder ver in de toekomst liggen. Hierbij kun je natuurlijk denken aan wedden op uitslagen van voetbalwedstrijden in de Nations League of diverse weddenschappen in een wedstrijd zelf zoals het eerste team dat scoort, aantal gele kaarten, aantal doelpunten en nog veel meer. Per wedstrijd vind je vaak al tientallen weddenschappen.

Een andere optie is het wedden op de groepswinnaar. De oranje leeuwinnen komen uit in League A Groep 1 met daarin Engeland, België en Schotland. Je zou dus kunnen inzetten dat Nederland de groepsfase als winnaar uit de bus komt. Een andere optie is om te wedden op welke twee ploegen de finale behalen, maar op het moment van schrijven is de poulefase al achter de rug en kijken we naar de halve finales. Ook dat levert weer spektakel op en tal van wedmogelijkheden. Daarbij is de grote vraag natuurlijk wie de allereerste Nations League voor vrouwen wint en wat de kansen van Nederland zijn.

Wedden op Nederland in de Nations League vrouwen.

Als groepswinnaar van de Nations League A groep 1, plaatst Nederland zich direct voor de halve finale en die wedstrijd wordt op 23 februari 2024 gespeeld. Je kunt inzetten op deze halve finale bij Livescore Bet en daar pak je direct een mooie bookmaker bonus. Ook bij de beste bookmakers Nederland is het toernooi nog niet zo heel populair en daarom is het even zoeken naar een bookmaker dat wel quoteringen aanbiedt. Wel merken we vaak dat een paar dagen voor het spelen van de wedstrijden de odds snel gepubliceerd worden.

Bonussen Sportweddenschappen
© sportweddenschappen-bonus.com

Wat zijn de kansen voor Nederland in de Women’s Nations League

Oranje heeft dus sowieso de halve finale al weten te bereiken en kent een goede reeks.Toch heeft Nederland in het verleden wel sterker gepresteerd en kende het in de laatste tien wedstrijden drie nederlagen. Niet alleen was Engeland op 1 december 2023 nog te sterk met 3-2, ook België en Spanje wisten de Oranje dames te verslaan. Hoewel alle nederlagen krap waren, zullen de Oranje Leeuwinnen dus hun beste spel moeten tonen om de finale te bereiken. Spanje is de eerste horde en dan is het bekend of Nederland in de finale komt tegen Frankrijk of Duitsland.

Bookmaker odds voor de Women’s Nations League

Zoals gezegd hebben nog niet alle bookmakers odds op de Women’s Nations League =. Toch hebben we al even rondgekeken en zien we dat Spanje de grote favoriet is, gevolgd door Frankrijk. Nederland komt bij de meeste bookies op de derde plek, met odds die net iets lager zijn dan een eindoverwinning voor Duitsland. Ook voor het duel met Spanje in de halve finale is Nederland de underdog.

Toch is Oranje zeker niet kansloos. Ze hebben Spanje al eerder verslagen en wisten zich na de recente nederlaag tegen Engeland prima te revancheren met een 4-0 zege op België. Het zal een zware klus worden, maar Holland houdt hoop op een goed resultaat. Bovendien betekent dit, dat je erg goede odds bij Livescore Bet bonus krijgt voor wedden op winst Oranje in de Nations League.

Wie speelt er in de halve finale Nations League vrouwen

De eerste finale gaat dus tussen Spanje en Nederland en deze wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Nuevo Mirandilla, Cádiz. Dat betekent een uitwedstrijd voor Oranje. De Spaanse vrouwen werden, net als Nederland, eerste in hun groep. Spanje won League A groep 4 met slechts een nederlaag en liet Italië achter zich met maar liefst vijf punten verschil. Derde en vierde werden respectievelijk Zweden en Zwitserland.

Wedden op Spanje – Nederland Women’s Nations League

De Oranje Leeuwinnen hadden een aanzienlijk lastigere groep met daarin Engeland, België en Schotland Met twee nederlagen werd alsnog de eerste plek behaald ten faveure van Engeland. Nederland, momenteel zevende op de FIFA ranglijst weet dat het een zware kluif heeft aan de nummer één van de wereld Spanje. De Oranje dames moeten van goede huize komen om een plek in de Nations League finale veilig te kunnen stellen.

Spanje is “by far” het meest scorende team in de Nations League. Zo wisten ze in 6 wedstrijden maar liefst 23 keer te scoren. Nu kregen ze door de aanvallende speelstijl wel maar liefst negen doelpunten tegen en dat is ook meer dan elke andere halvefinalist. Nederland scoorde 14 keer en dat is zelfs een doelpunt minder dan de nummer twee in hun groep. Wel kregen de Oranje Leeuwinnen onder leiding van Andries Jonker slechts zes doelpunten tegen en wat dat betreft staat het defensiever dus een stuk sterker dan Spanje.

Frankrijk – Duitsland halve finale Nations League vrouwen wedden

De andere halve finale wordt een heerlijke clash tussen aartsrivalen Frankrijk en Duitsland. De Françaises speelden slechts een keer gelijk in hun poule met daarin Oostenrijk, Noorwegen en Portugal en was ook het team met de minst geïncasseerde tegendoelpunten Duitsland daarentegen ging met de hakken over de sloot door en had slechts een punt meer dan Denemarken dat het in de laatste wedstrijden van de groepsfase voor zichzelf verspeelde. Frankrijk is bij de betting sites favoriet voor de overwinning en staat ook op de wereldranglijst hoger dan de Duitse dames. Frankrijk neemt momenteel de derde plaats in achter Spanje en de Verenigde Staten. Duitsland staat een plek boven Nederland en ziet zowel Zweden als Engeland tussen hen en de Franse vrouwen staan.

Wanneer is de Nations League vrouwenvoetbal finale?

Op vrijdag 28 februari, vijf dagen na de halve finales, vindt de grote finale plaats. Op dezelfde dag vindt ook de troostfinale plaats. Het is dus in ieder geval zeker dat de dames onder leiding van Andries Jonker ook op de finaledag in actie komen. De winnaar van de halve finale tussen Spanje zal de winnaar tussen Frankrijk en Duitsland ontvangen. De finale wordt dus gespeeld in Cadiz of in Heerenveen (Abe Lenstra Stadion).