Wedden op veldrijden WK 2021 – Bookmakers Cyclocross WK

Wie fan is van veldrijden en wil wedden op het WK veldrijden 2021, het grootste cyclocross event van het jaar, is hier aan het juiste adres. Het WK veldrijden zal plaatsvinden op 30 en 31 januari 2021, als alles volgens plan verloopt tenminste. Wij houden wel van een modderig partijtje wielercross, daarom zijn we steevast mee met het WK veldrijden.

We bekijken hier kort het event en gaan vervolgens na hoe je kan wedden op dit cyclocross gebeuren. Ook geven we je bij sportweddenschappen bonus nog enkele tips om te wedden op dit veldrijden WK. Dat kan ook live, want niets is leuker dan de veldrenners die afzien terwijl jij rustig vanop de sofa kijkt en je bets plaatst. Het hoeft niet altijd dat brave wielrennen op vaste banen te zijn, zoals de Ronde van Vlaanderen dat is.

Veldrijden WK 2021: overzicht & programma

In het jaar 2021 vindt het veldrijden WK plaats in België, meer bepaald in Oostende. Het evenement gebeurt in het laatste weekend van januari, op zaterdag 30 en zondag 31 januari. De weersvoorspellingen rond die tijd van het jaar zijn meestal regenachtig; het belooft dus waarschijnlijk een modderig parcours te worden. De temperatuur zal normaliter rond het vriespunt hangen rond deze tijd van het jaar. Hoewel het overwegend plat terrein is, zorgen de hindernissen en bruggen toch voor voldoende hoogte variatie. Het valt nog af te wachten momenteel, of Oostende nog steeds wil doorgaan met de organisatie van het WK cyclocross. Daar bestaat namelijk momenteel discussie over, mits de hele coronatoestand. Een publiek zal er overigens niet aanwezig zijn, alweer door de crisismaatregelen.

Het voorlopige programma ziet eruit als volgt:

Om 9u zaterdagochtend gaat het cyclocross event officieel van start. Dat begint met een aankondiging, gevolgd door anderhalf uur training. Daar zullen vooral de jonge dames hun beste beentje voorzetten, want om 11u rijden de dames onder 19 (U19 Women) uit. De volgende koers start om 13u, waar het de beurt is aan de mannen onder 23 jaar (U23 Men). Later die dag, om 15u, is het de beurt aan de topklasse dames (Elite Women).

Op zondag om 9u ’s ochtends begint de tweede dag van het kampioenschap veldrijden. Het tijdschema ziet er vergelijkbaar uit als zaterdag. Om 11u zondag is het de beurt aan de jongste mannen (U19 Men). Vervolgens gaan ze om 13u verder met de cross voor dames jonger dan 23 (U23 Women). Als laatste en meest geanticipeerde koers, om 14u30, zien we de top veldrijders mannen vertrekken (Elite Men).

Wedden op WK veldrijden 2021 tips

Wie graag wil wedden op WK veldrijden 2021, kan terecht bij Wallacebet. Je kan profiteren van een bonus tot 120 euro als nieuwe klant. Voor al jouw WK cyclocross betting kan je dus bij Wallacebet terecht. Overigens lopen er bij deze bookmaker ook regelmatig promoties, waarbij je kans maakt op sterke odds boosts en free bets. Niet zomaar een actie dus, maar wel eentje die erop wijst dat Wallacebet ongetwijfeld een van de beste bookmakers voor veldrijden is.

Maar de belangrijkste WK veldrijden betting tips komen er nu aan. Waar zou jij op inzetten? Onder ons gezegd weten onze taalgenoten goed genoeg dat dit ‘wereldkampioenschap’ eigenlijk een strijd is tussen Nederland en België. Maar dat zullen we best niet te luid roepen. De Engelsen en Fransen zouden dat immers niet graag horen…

wk veldrijden vorige winnaars

Favoriete wielrenners WK 2021 (mannen)

Als we de cyclocross winnaars van de afgelopen elf jaar bekijken in de tabel hierboven, zien we wel dat ons statement klopt. Op een enkele Tsjech na, waren er enkel Nederlanders en Belgen bij de winnaars veldrijden onder de mannen mannen. En als je het ons vraagt, is Mathieu van der Poel nog niet klaar met zijn twee opeenvolgende titels + 1 oude. Hij blijft dan ook de top favoriet, zoals we ook bij de bookmakers odds zullen zien. Momenteel staan deze nog niet online, maar weldra kan je ze vinden bij Wallacebet. We houden je hier op de hoogte van zodra ze beschikbaar zijn.

Favoriete wielrenners WK 2021 (vrouwen)

Ook de wereldkampioen cyclocross vrouwen waren telkens Nederlandse of Belgische dames – op die ene Franceuze na dan. Het lijkt ons een sterke keuze om dit jaar bij de dames opnieuw voor Sanne Cant te kiezen, aangezien ze al drie keer op rij de wereldtitel dames cyclocross heeft behaald. Maar ze heeft natuurlijk competitie: ook Ceylin del Carmen Alvarado wil haar titel verdedigen…  Ze is slechts 21 jaar, maar reed vorig jaar al mee met de toppers en won daarmee haar dertiende titel. Daarmee staat ze op de eerste plaats bij de vrouwen. We schatten beide Nederlandse dames in als grote kanshebbers voor het WK 2021 onder de wielrensters.

Onder de jongere categorieën sluipt er wel af en toe een buitenlander tussen. Bij de jongere mannen (U23) kunnen we opnieuw inzetten op de winnaar van vorig jaar, de Nederlander Ryan Kamp. De Franse Marion Norbert Riberolle haalde de U23 titel bij de vrouwen. Een jonge Belg haalde de titel bij de U19 junior veldrijders: Thibau Nys. De U19 winnares van vorig jaar was ook een Nederlandse, Shirin van Anrooij.

Het lijkt ons de meest voor de hand liggende keuze om op de winnaars van vorig jaar als favoriet in te zetten, vooral als ze opeenvolgende keren wonnen. Andere markten waarop je kan inzetten voor cyclocross kampioenschap 2021, zullen weldra beschikbaar zijn. Als je wil wedden op de kampioen veldrijden, kan je ook eens naar de vorige winnaars en statistieken van de afgelopen jaren kijken. Daar zou je een heleboel informatie uit kunnen halen.

Veldrijden WK 2021 wedden odds

Op dit moment zijn er nog geen odds beschikbaar voor dit event. We updaten deze pagina van zodra deze online te vinden zijn, en bieden je de beste uitleg over de odds cyclocross bij Wallacebet.