Wedden op veldrijden WK 2024 – Bookmakers UCI Cyclocross World Championship

Wie fan is van veldrijden en wil wedden op het WK veldrijden 2024, het grootste cyclocross event van het jaar, is hier aan het juiste adres. Het WK veldrijden van 2024 zal plaatsvinden in de Tsjechische crossplaats Tábor. Wij houden wel van een modderig partijtje wielercross, daarom zijn we steevast mee met het WK veldrijden. Voor de odds en vorige eindwinnaars, ben je op de juiste pagina. Lees verder en ontdek alles over dit WK cyclocross 2024, met onder meer Mathieu Van der Poel en Wout van Aert.

We bekijken hier kort het event en gaan vervolgens na hoe je kan wedden op dit cyclocross gebeuren. Ook geven we je bij sportweddenschappen bonus nog enkele tips om te wedden op dit veldrijden WK 2024. Dat kan ook live, want niets is leuker dan de veldrenners die afzien terwijl jij rustig vanop de sofa kijkt en je bets plaatst. Het hoeft niet altijd dat brave wielrennen op vaste banen te zijn, zoals de Ronde van Vlaanderen dat is.

Wedden op WK veldrijden 2024 tips

Maar de belangrijkste WK veldrijden betting tips komen er nu aan. Waar zou jij op inzetten? Onder ons gezegd weten onze taalgenoten goed genoeg dat dit ‘wereldkampioenschap’ eigenlijk een strijd is tussen Nederland en België. Maar dat zullen we best niet te luid roepen. De Engelsen en Fransen zouden dat immers niet graag horen…

Jaar Winnaar (heren) Winnares (dames)
2023 Mathieu van der Poel 🇳🇱 Fem van Empel🇳🇱
2022 Tom Pidcock 🇬🇧 Marianne Vos 🇳🇱
2021 Mathieu van der Poel 🇳🇱 Lucinda Brand 🇳🇱
2020 Mathieu van der Poel 🇳🇱 Ceylin del Carmen Alvarado 🇳🇱
2019 Mathieu van der Poel 🇳🇱 Sanne Cant 🇧🇪
2018 Wout van Aert 🇧🇪 Sanne Cant 🇧🇪
2017 Wout van Aert 🇧🇪 Sanne Cant 🇧🇪
2016 Wout van Aert 🇧🇪 Sanne Cant 🇧🇪
2015 Mathieu van der Poel 🇳🇱 Thalita de Jong 🇳🇱
2014 Zdenek Stybar 🇨🇿 Pauline Ferrand-Prevot 🇫🇷
2013 Sven Nys 🇧🇪 Marianne Vos 🇳🇱

Favoriete wielrenners WK 2024 (mannen)

Als we de cyclocross winnaars van de afgelopen 10 jaar bekijken in de tabel hierboven, zien we wel dat ons statement klopt. Op een enkele Tsjech en Engelsman na, waren er enkel Nederlanders en Belgen bij de winnaars veldrijden onder de mannen mannen. En als je het ons vraagt, is Mathieu van der Poel klaar voor nog een opeenvolgende titel. Hij blijft dan ook de top favoriet, zoals we ook bij de veldrijden bookmakers odds zullen zien. Momenteel staan deze nog slechts beperkt online, maar weldra kan je de volledige vinden bij Unibet. We houden je hier op de hoogte van zodra ze beschikbaar zijn.

Hier zie je alvast de odds voor Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert, twee van de voornaamste kanshebbers. Het wordt een ware strijd tussen een Nederlander en een Belg, zoveel is alvast zeker. Beide renners gaan volop voor een overwinning. Hopelijk geen pech op de weg voor deze veldrijders… Hier zie je de odds voor het WK veldrijden 2024.

Favoriete wielrenners WK 2024 (vrouwen)

Ook de wereldkampioen cyclocross vrouwen waren telkens Nederlandse of Belgische dames – op die ene Franceuze na dan. Het lijkt ons een sterke keuze om dit jaar bij de dames opnieuw voor Sanne Cant te kiezen, aangezien ze al drie keer op rij de wereldtitel dames cyclocross heeft behaald. Maar ze heeft natuurlijk competitie: ook Ceylin del Carmen Alvarado wil haar titel graag terug, die ze als piepjonge (21 was ze toen) behaalde in 2020. En Fem van Empel wil natuurlijk de hare verdedigen…  Ze reed vorig jaar mee met de toppers en won daarmee haar eerste wereldtitel. Daarmee staat ze op de eerste plaats bij de vrouwen. We schatten beide Nederlandse dames in als grote kanshebbers voor het WK 2024 onder de wielrensters.

Onder de jongere categorieën sluipt er wel af en toe een buitenlander tussen. Bij de jongere mannen (U23) kunnen we opnieuw inzetten op de winnaar van vorig jaar, de Nederlander Ryan Kamp. De Franse Marion Norbert Riberolle haalde de U23 titel bij de vrouwen. Een jonge Belg haalde de titel bij de U19 junior veldrijders: Thibau Nys. De U19 winnares van vorig jaar was ook een Nederlandse, Shirin van Anrooij.

Het lijkt ons de meest voor de hand liggende keuze om op de winnaars van vorig jaar als favoriet in te zetten, vooral als ze opeenvolgende keren wonnen. Andere markten waarop je kan inzetten voor cyclocross kampioenschap 2024, zullen weldra beschikbaar zijn. Als je wil wedden op de kampioen veldrijden, kan je ook eens naar de vorige winnaars en statistieken van de afgelopen jaren kijken. Daar zou je een heleboel informatie uit kunnen halen.

Veldrijden WK 2024: overzicht & programma

In het jaar 2024 vindt het veldrijden WK plaats in Tsjechië, meer bepaald in Tábor waar het evenement na 9 jaar weer zal terugkeren. Over het algemeen wordt het WK veldrijden gereden in het begin van het jaar, bijvoorbeeld Januari of Februari, we gaan er vanuit dat dit ook in 2024 weer het geval zal zijn. De weersvoorspellingen rond die tijd van het jaar zijn meestal regenachtig; het belooft dus waarschijnlijk een modderig parcours te worden. De temperatuur zal normaliter rond het vriespunt hangen rond deze tijd van het jaar. Het valt nog af te wachten hoe de organisatie van het WK cyclocross 2024 de volledige organisatie zal aanpakken. Zodra het precieze schema bekend is zullen het hier volledig uitleggen.

Veldrijden WK 2024 wedden odds

Op dit moment zijn er nog maar enkele odds beschikbaar voor dit event, zoals we deze eerder al zagen bij de veldrijden mannen favorieten hierboven.

Bij de mannen gaan we er van uit dat Van der Poel de grote favoriet zal worden bij de bookmakers, dat is geen gekke voorspelling als je alleen al naar de winnaars van de laatste jaren kijkt. Hij zal nipt gevolgd worden door de Belg Wout van Aert. Bij de vrouwen schatten wij Marianne Vos en Sanne Cant als de grote favorieten bij de bookmakers.

Wie wordt de underdog voor deze UCI Cyclo-cross wereldbeker 2024 in Tábor? We updaten deze pagina van zodra er meerdere quoteringen voor dit WK veldrijden online te vinden zijn, en bieden je de beste uitleg over de odds.