Wedden op veldrijden WK 2022 – Bookmakers UCI Cyclocross World Championship

Wie fan is van veldrijden en wil wedden op het WK veldrijden 2022, het grootste cyclocross event van het jaar, is hier aan het juiste adres. Het WK veldrijden zal plaatsvinden op 29 en 30 januari 2022, als alles volgens plan verloopt tenminste. Wij houden wel van een modderig partijtje wielercross, daarom zijn we steevast mee met het WK veldrijden. Dat zal trouwens plaatsvinden in de Verenigde Staten, meer bepaald in Fayetteville. Voor de odds en vorige eindwinnaars, ben je op de juiste pagina. Lees verder en ontdek alles over dit WK cyclocross 2022, met onder meer Mathieu Van der Poel en Wout van Aert.

We bekijken hier kort het event en gaan vervolgens na hoe je kan wedden op dit cyclocross gebeuren. Ook geven we je bij sportweddenschappen bonus nog enkele tips om te wedden op dit veldrijden WK 2022. Dat kan ook live, want niets is leuker dan de veldrenners die afzien terwijl jij rustig vanop de sofa kijkt en je bets plaatst. Het hoeft niet altijd dat brave wielrennen op vaste banen te zijn, zoals de Ronde van Vlaanderen dat is.

Wedden op WK veldrijden 2022 tips

Maar de belangrijkste WK veldrijden betting tips komen er nu aan. Waar zou jij op inzetten? Onder ons gezegd weten onze taalgenoten goed genoeg dat dit ‘wereldkampioenschap’ eigenlijk een strijd is tussen Nederland en België. Maar dat zullen we best niet te luid roepen. De Engelsen en Fransen zouden dat immers niet graag horen…

Wk veldrijden winnaars alle

Favoriete wielrenners WK 2022 (mannen)

Als we de cyclocross winnaars van de afgelopen elf jaar bekijken in de tabel hierboven, zien we wel dat ons statement klopt. Op een enkele Tsjech na, waren er enkel Nederlanders en Belgen bij de winnaars veldrijden onder de mannen mannen. En als je het ons vraagt, is Mathieu van der Poel nog niet klaar met zijn twee opeenvolgende titels + 1 oude. Hij blijft dan ook de top favoriet, zoals we ook bij de bookmakers odds zullen zien. Momenteel staan deze nog slechts beperkt online, maar weldra kan je de volledige vinden bij Unibet. We houden je hier op de hoogte van zodra ze beschikbaar zijn.

Hier zie je alvast de odds voor Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert, twee van de voornaamste kanshebbers. Het wordt een ware strijd tussen een Nederlander en een Belg, zoveel is alvast zeker. Beide renners gaan volop voor een overwinning. Hopelijk geen pech op de weg voor deze veldrijders… Hier zie je de odds voor het WK veldrijden 2022 in Fayetteville, USA.

Favoriete wielrenners WK 2022 (vrouwen)

Ook de wereldkampioen cyclocross vrouwen waren telkens Nederlandse of Belgische dames – op die ene Franceuze na dan. Het lijkt ons een sterke keuze om dit jaar bij de dames opnieuw voor Sanne Cant te kiezen, aangezien ze al drie keer op rij de wereldtitel dames cyclocross heeft behaald. Maar ze heeft natuurlijk competitie: ook Ceylin del Carmen Alvarado wil haar titel graag terug, die ze als piepjonge (21 was ze toen) behaalde in 2020. En Lucinda Brand wil natuurlijk de hare verdedigen…  Ze reed vorig jaar mee met de toppers en won daarmee haar eerste wereldtitel. Daarmee staat ze op de eerste plaats bij de vrouwen. We schatten beide Nederlandse dames in als grote kanshebbers voor het WK 2022 onder de wielrensters.

Onder de jongere categorieën sluipt er wel af en toe een buitenlander tussen. Bij de jongere mannen (U23) kunnen we opnieuw inzetten op de winnaar van vorig jaar, de Nederlander Ryan Kamp. De Franse Marion Norbert Riberolle haalde de U23 titel bij de vrouwen. Een jonge Belg haalde de titel bij de U19 junior veldrijders: Thibau Nys. De U19 winnares van vorig jaar was ook een Nederlandse, Shirin van Anrooij.

Het lijkt ons de meest voor de hand liggende keuze om op de winnaars van vorig jaar als favoriet in te zetten, vooral als ze opeenvolgende keren wonnen. Andere markten waarop je kan inzetten voor cyclocross kampioenschap 2022, zullen weldra beschikbaar zijn. Als je wil wedden op de kampioen veldrijden, kan je ook eens naar de vorige winnaars en statistieken van de afgelopen jaren kijken. Daar zou je een heleboel informatie uit kunnen halen.

Veldrijden WK 2022: overzicht & programma

In het jaar 2022 vindt het veldrijden WK plaats in de VS, meer bepaald in Fayetteville. Het evenement gebeurde in het laatste weekend van januari, op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2022. De weersvoorspellingen rond die tijd van het jaar zijn meestal regenachtig; het belooft dus waarschijnlijk een modderig parcours te worden. De temperatuur zal normaliter rond het vriespunt hangen rond deze tijd van het jaar. Hoewel het overwegend plat terrein is, zorgen de hindernissen en bruggen toch voor voldoende hoogte variatie. Het valt nog af te wachten hoe het UCI de organisatie van het WK cyclocross 2022 zal aanpakken, mocht de pandemie weer strenger opduiken.

Het voorlopige programma ziet eruit als volgt:

Om 9u zaterdagochtend gaat het cyclocross event officieel van start. Dat begint met een aankondiging, gevolgd door anderhalf uur training. Daar zullen vooral de jonge dames hun beste beentje voorzetten, want om 11u rijden de dames onder 19 (U19 Women) uit. De volgende koers start om 13u, waar het de beurt is aan de mannen onder 23 jaar (U23 Men). Later die dag, om 15u, is het de beurt aan de topklasse dames (Elite Women).

Op zondag om 9u ’s ochtends begint de tweede dag van het kampioenschap veldrijden. Het tijdschema ziet er vergelijkbaar uit als zaterdag. Om 11u zondag is het de beurt aan de jongste mannen (U19 Men). Vervolgens gaan ze om 13u verder met de cross voor dames jonger dan 23 (U23 Women). Als laatste en meest geanticipeerde koers, om 14u30, zien we de top veldrijders mannen vertrekken (Elite Men).

Veldrijden WK 2022 wedden odds

Op dit moment zijn er nog maar enkele odds beschikbaar voor dit event, zoals we deze eerder al zagen bij de veldrijden mannen favorieten hierboven.

Daar zagen we dat voorlopig de Nederlander Mathieu Van der Poel aan de leiding staat. Zij geven VdP odds van 1.45 dat hij dit WK alweer zal winnen, dat zou voor de vierde keer op rij en de vijfde in totaal zijn. Maar ook veldrijden wereldkampioen van 2016 tot 2018, de Belg Wout van Aert, maakt kans op de titel volgens de bookmakers. Met odds van 2.55 is hij de tweede favoriet.

Wie wordt de underdog voor deze UCI Cyclo-cross wereldbeker 2022 in Fayetteville? We updaten deze pagina van zodra er meerdere quoteringen voor dit WK veldrijden online te vinden zijn, en bieden je de beste uitleg over de odds.