Wedden op veldrijden WK 2020 – Bookmakers Cyclocross WK

Wie fan is van veldrijden en wil wedden op het WK veldrijden 2020, het grootste cyclocross event van het jaar, is hier aan het juiste adres. We bekijken het event kort en gaan vervolgens na hoe je kan wedden op dit cyclocross gebeuren. Ook geven we je bij sportweddenschappen bonus nog enkele tips om te wedden op dit veldrijden WK.

Veldrijden WK 2020: overzicht & programma

Dit jaar 2020 vindt het veldrijden WK plaats in Zwitserland, meer bepaald in Dübendorf. Het evenement gebeurt in het eerste weekend van februari, op zaterdag 1 en zondag 2 februari. De weersvoorspellingen rond die tijd van het jaar zijn meestal regenachtig; het belooft dus waarschijnlijk een modderig parkoer te worden. De temperatuur zal normaliter rond het vriespunt hangen rond deze tijd van het jaar. Het veld ligt vlak bij de luchthaven van Dubendorf. Hoewel het overwegend plat terrein is, zorgen de hindernissen en bruggen toch voor voldoende hoogte variatie.

WK cyclocross 2020
Veldrijden WK 2020 parcours

Het voorlopige programma ziet eruit als volgt:

Om 9u zaterdagochtend gaat het cyclocross event officieel van start. Dat begint met een aankondiging, gevolgd door anderhalf uur training. Daar zullen vooral de jonge dames hun beste beentje voorzetten, want om 11u rijden de dames onder 19 (U19 Women) uit. De volgende koers start om 13u, waar het de beurt is aan de mannen onder 23 jaar (U23 Men). Later die dag, om 15u, is het de beurt aan de topklasse dames (Elite Women).

Op zondag om 9u ’s ochtends begint de tweede dag van het kampioenschap veldrijden. Het tijdschema ziet er vergelijkbaar uit als zaterdag. Om 11u zondag is het de beurt aan de jongste mannen (U19 Men). Vervolgens gaan ze om 13u verder met de cross voor dames jonger dan 23 (U23 Women). Als laatste en meest geanticipeerde koers, om 14u30, zien we de top veldrijders mannen vertrekken (Elite Men).

Wedden op WK veldrijden 2020 tips

Wie graag wil wedden op WK veldrijden 2020, kan terecht bij Circus. Je kan profiteren van een bonus tot 250 euro als nieuwe klant. Voor al jouw WK cyclocross betting kan je dus bij Circus terecht. Overigens loopt er bij Circus ook een cyclocross challenge promotie, waarbij je kans maakt op de fiets van Mathieu van der Poel. Niet zomaar een actie dus, maar wel eentje die erop wijst dat Circus ongetwijfeld een van de beste bookmakers voor veldrijden is.

Maar de belangrijkste WK veldrijden betting tips komen er nu aan. Waar zou jij op inzetten? Onder ons gezegd weten onze taalgenoten goed genoeg dat dit ‘wereldkampioenschap’ eigenlijk een strijd is tussen Nederland en Belgie. Maar dat zullen we best niet te luid roepen. De Engelsen en Fransen zouden dat immers niet graag horen…

WK winnaars veldrijden

Als we de winnaars van de afgelopen tien jaar bekijken in de tabel hierboven, zien we wel dat ons statement klopt. Op een enkele Tsjech na, waren er enkel Nederlanders en Belgen bij de winnaars veldrijden mannen. Ook de wereldkampioen cyclocross vrouwen waren telkens Nederlandse of Belgische dames – op die ene Franceuze na dan. Het lijkt ons een sterke keuze om dit jaar bij de dames opnieuw voor Sanne Cant te kiezen, aangezien ze al drie keer op rij de wereldtitel dames cyclocross heeft behaald.

Onder de jongere categorieën sluipt er wel af en toe een buitenlander tussen. Bij de jongere mannen (U23) kunnen we opnieuw inzetten op de winnaar van vorig jaar, de Britse Thomas Pidcock. Nog een Brit haalde de titel bij de U19 junior veldrijders: Ben Tulett. De U23 winnares van vorig jaar was Inge van der Heijden.

Het lijkt ons een voor de hand liggende keuze om op de winnaars van vorig jaar in te zetten, vooral als ze opeenvolgende keren wonnen. Andere markten waarop je kan inzetten voor cyclocross kampioenschap 2020, zullen weldra beschikbaar zijn. Als je wil wedden op de kampioen veldrijden, kan je ook eens naar de vorige winnaars en statistieken van de afgelopen jaren kijken. Daar zou je een heleboel informatie uit kunnen halen.

Veldrijden WK 2020 wedden odds

Op dit moment zijn er nog geen odds beschikbaar voor dit event. We updaten deze pagina van zodra deze online te vinden zijn, en bieden je de beste uitleg over de odds cyclocross bij Circus.