WK Veldrijden 2024 bookmakers en odds Cyclocross

Dit jaar vindt het WK veldrijden plaats in Tábor, de thuishaven van Zdenek Stybar, notabene wereldkampioen in 2014. In Tsjechië zal op 4 februari een nieuwe wereldkampioen veldrijden gekroond worden. Maar wie gaat er aan de haal met de wereldtitel? Op deze pagina gaan we uitgebreid in op het WK veldrijden 2024. Zo bespreken we onder andere het parcours, de WK Veldrijden 2024 favorieten en outsiders en kijken we natuurlijk ook nog naar de beste bookmakers Nederland odds. Alles wat je nodig hebt om te wedden op het WK Cyclocross 2024 vind je dus pagina.

Hoe kun je wedden op WK Veldrijden 2024?

Omdat het cyclocross seizoen al even gaande is, heb je wellicht al een indruk gekregen van de vorm van de deelnemers. Toch kan er op een WK met een relatief onbekend parcours een hoop gebeuren. Elk jaar zijn er wel weer de nodige verrassingen en dat zal dit jaar beslist niet anders zijn. Maar hoe kun je nu precies wedden op veldrijden?

Eigenlijk is er geen verschil tussen het Wereldkampioenschap Veldrijden 2024 en een andere veldritwedstrijd. Ook hier kun je wedden op wie de race wint, wie het podium haalt en kun je inzetten op head-to-head weddenschappen. Een van de meest populaire weddenschappen bij een WK veldrijden is traditiegetrouw het wedden op de winnaar. Er worden op dit moment al een hoop weddenschappen geplaatst op de winnaar van het WK Veldrijden 2024, waarbij er gelijk een paar favorieten uitspringen. Die komen zo aan bod, laten we eerst de verschillende wedmogelijkheden voor het WK Cyclocross eens bespreken.

Wedmogelijkheden WK Veldrijden

  • Wedden op de winnaar: Dit is de meest directe weddenschap waarbij je inzet op wie je denkt dat de race zal winnen.
  • Podium Weddenschappen: Hierbij wed je op rijders die je verwacht in de top 3 te eindigen. Dit kan een veiligere optie zijn dan alleen op de winnaar te wedden.
  • Head-to-head Weddenschappen: Bij deze optie zet je in op de prestatie van twee specifieke rijders tegen elkaar, ongeacht hun plaats in de algemene rangschikking.
  • Top 5 of Top 10 Finish: Een weddenschap waarbij je inzet op rijders die je verwacht in de top 5 of top 10 te eindigen.
  • Snelste Ronde: Wedden op de rijder die de snelste ronde van de race zal rijden.Afhankelijk van bij wie beste bookmakers Nederland je inzet, zijn er ongetwijfeld nog meer opties. Toch is over het algemeen het aantal weddenschappen om te wedden op WK veldrijden minder dan bijvoorbeeld bij wedden op voetbal.

Favorieten WK Veldrijden 2025 Tábor

Wedden op cyclocross, vooral op een prestigieus evenement als de Wereldbeker in Tábor, vereist kennis van zowel de sport als het specifieke parcours. Belangrijke factoren om te overwegen zijn onder andere de vorm van de coureurs, de weersomstandigheden en bijvoorbeeld eerdere prestaties op dit parcours. Als we kijken naar de huidige vorm en prestaties, zijn er enkele rijders die we als absolute topfavorieten kunnen rekenen voor het WK Veldrijden 2024:

Mathieu van der Poel: VDP heeft zijn dominantie in cyclo-cross consequent aangetoond met meerdere overwinningen in het UCI Wereldkampioenschap (2015, 2019, 2020, 2021, 2023). Ook dit jaar is Van der Poel weer de topfavoriet en dat heeft alles te maken met zijn huidige vorm. De geboren Kapellenaar is dit seizoen niet te stoppen en lijkt elke race als eerste over de meet te komen. Van der Poel won onder andere in Hoogerheide en Namen met speels gemak.

Wout van Aert: Van Aert’s veelzijdigheid en veerkracht zijn duidelijk in zijn prestaties in cyclo-cross, inclusief drie UCI WK’s (2016, 2017, 2018). Hij heeft ook uitgeblonken in UCI World Cup-evenementen, maar vooralsnog lijkt Van Aert op Cyclocross onder te doen voor zijn rivaal Van der Poel. Dat is op de weg nog weleens anders. Toch mag je Van Aert zeker niet onderschatten, hij is zeker een van de kanshebbers voor het WK veldrijden.

Tom Pidcock: De laatste “buitenlandse” winnaar op het WK Veldrijden, luistert naar de naam Pidcock. De Brit maakte vorige seizoen onder meer indruk in de voorjaarsklassiekers en komt ook dit seizoen goed uit de voeten op het modderige parcours van het veldrijden. De grote vraag is natuurlijk of Pidcock het op kan nemen tegen kanonnen als Van der Poel en Van Aert, toch heeft hij de Nederlander en Belg al eerder verslagen en is hij dus zeker niet kansloos.

Bonus Sportweddenschappen
© sportweddenschappen-bonus.com

Andere Kanshebbers WK Cyclocross 2024 in Tábor

Er gaat natuurlijk veel aandacht uit naar de drie bovengenoemde topfavorieten, maar er zijn toch wel meer deelnemers aan het WK. Het is nog wat vroeg om zeker te zijn dat alle coureurs daadwerkelijk meedoen, maar indien ze aantreden op 4 februari, is er toch wel een (kleine) kans dat er ook een overwinning in zit voor de volgende namen.

Eli Iserbyt: Bekend om zijn overwinning in Hoogerheide in 2022, heeft Iserbyt aangetoond dat hij kan uitblinken op gevarieerde parcoursen en een sterke kanshebber zijn om het goud te pakken in Tábor.

Michael Vanthourenhout
: Als Belgisch nationaal kampioen en Europees kampioen heeft Vanthourenhout een consistente prestatie laten zien en kan hij wellicht een verrassende move maken die hem de zege kan bezorgen als het een beetje meezit.

Laurens Sweeck
: Met een World Cup-overwinning in Beekse Bergen en meerdere podiumplaatsen heeft Sweeck een goed seizoen gehad Hoewel geen topfavoriet, Sweeck zal toch alles geven om te verrassen.

WK Veldrijden 2024 odds

Het is nog wat vroeg om een overzicht te geven van de odds, maar de verwachting is toch wel dat zo’n 2-3 weken voor het WK Cyclocross 2024 van start gaat, alle bookmakers hun quoteringen gepubliceerd zullen hebben. Een van de bookmakers waar we goede odds verwachten, is Livescore Bet en daar kun je zelfs een mooie sportweddenschappen bonus pakken.

Favorieten elite vrouwen WK Cyclocross 2024

​​In het vrouwen cyclocross zijn het vooral de Nederlandse en Belgische rensters die de dienst uitmaken en komt het niet zo heel vaak voor dat andere landen een gooi naar de WK titel doen. Sanne Cant uit België, al driemaal wereldkampioen, is een van de topfavorieten voor de Wereldkampioenschappen van 2024. Maar de concurrentie is sterk, vooral uit Nederland. Ceylin del Carmen Alvarado, die op 21-jarige leeftijd de titel pakte in 2020, is vastberaden om haar kampioenschap terug te winnen. Ook Fem van Empel, die vorig jaar haar eerste wereldtitel veroverde en daarmee naar de top van de ranglijst klom, is een serieuze kanshebber. En laten we Puck Pieterse niet vergeten, een opkomend talent dat zeker in de gaten gehouden moet worden.

Zowel Alvarado als Van Empel staan hoog aangeschreven als kanshebbers voor het WK van 2024, wat het evenement tot een spannende strijd in het vrouwen elite veldrijden maakt. En je raadt het al; ook voor het vrouwen veldrijden zijn op dit moment nog geen odds beschikbaar. Houd daarom de bookmakers goed in de gaten om zo vroeg mogelijk op het WK Cyclocross in te zetten en de gunstigste odds te pakken. We raden je in ieder geval aan je eens bij Livescore Bet bonus aan te melden voor een welkomstbonus van maar liefst 250 euro!