Crypto bookmakers: Bitcoin & andere betaal opties

In deze moderne tijden komen er steeds nieuwere technologieën bij. Ook de online bookmakers willen niet achter liggen en gebruik maken van de hyper moderne blockchain technologie. Hoe werken crypto bookmakers juist? En wat is een crypto currency ofte crypto munt?

Wij promoten enkel legale bookmakers met een landelijke licentie in lijn met de Nederlandse wetgeving op kansspelen. Momenteel is het niet mogelijk om legaal met crypto’s te wedden vanuit Nederland! Bezoek onze bookmakers Nederland voor alle legale bookies.

Crypto Bookmakers

Wat is een crypto currency?

Een crypto munt is een valuta gebaseerd op digitale cryptografie die ook meteen verantwoordelijk is voor de veiligheid. Dit wil zeggen dat elke munt een unieke eenheid is gebaseerd op wiskunde, die onmogelijk is om te verdubbelen of vervalsen. De overheid kan ook niet even snel beslissen om er jaarlijk een paar triljard bij te maken!

Wat is blockchain?

Een (bijna altijd) gedecentraliseerde ledger (grootboek) ofte database met een heel hoop informatie die in groepen verspreid wordt in de vorm van “blocks”. Het verschil met een normale gegevensbank is dat normaal gegevens apart worden geclassificeerd zonder in “blocks” te groeperen.

Hoe werkt een “block?” en “blockchain” dan te samen?

Een “block” bevat dus een groep van informatie, wanneer deze block volstaat dan wordt deze gelinked aan de vorige block. Hierdoor bestaat er dus een “blockchain” en is er een volledig transparant overzicht over alle veranderingen van het ledger. Vals spel is dus volledig uitgesloten dankzij de het openbare overzicht en de unieke codes van elke individuele munt.

Computers werken dan samen om al deze transacties te berekenen en te verrichten, en krijgen als beloning voor hun inspanning een deel van de transactiekosten uitbetaald.

Wat zijn dan crypto bookmakers?

Pure crypto bookmakers zijn dan betting sites die volledig gebaseerd zijn op de werking van deze blockchain technologie. Het is dus een openbare database waarop elke weddenschap die door elke gebruiker wordt gemaakt volledig transparant is.

Het bedrijf heeft dan hoogstwaarschijnlijk een hele hoop servers met computers om dit allemaal snel uit te kunnen rekenen. Je kan dus in principe iedereen zijn weddenschappen (die ook anoniem zijn) bekijken als je wil.

Betalingen op zulk een soort bet site gebeuren natuurlijk altijd via crypto currencies. De belangrijkste en meest voorkomende munteenheden zijn Bitcoin en Ethereum. Maar er bestaan nog een hele hoop andere beschikbare opties zoals het legendarische meme-worthy “Doge Coin”.

Ik zag een bookmaker met Bitcoin maar ik zie helemaal niet elke weddenschap in een openbaar systeem?

Er zijn ook typische bookmakers gebaseerd op de normale template die ook Bitcoin aanbieden als betaalmethode zonder de blockchain tech. Hier kan je dan gewoon storten met crypto zonder gebruik van een blockchain platform voor hun site zelf. Dit zijn dus geen “pure” cryptocurrency bookmakers.

Zijn dit geen onbetrouwbare bookmakers? Het is inderdaad zo dat vele onbetrouwbare bookies vaak cryptocurrency gebruiken omdat geen enkel ander betalingsmiddel betalingen van hen wil aanpakken. Maar dit wil niet zeggen dat elke goksite met crypto meteen een criminele site is. Je kan best onze pagina met tips over hoe je dit soort sites makkelijk kan herkennen even grondig doorlezen!

Hoe stort ik via Crypto?

Je hebt allereerst dus een geschikte crypto munteenheid nodig vooraleer je kan storten. Dit gaat ofwel via een speciale unieke ‘wallet’ die je zelf kan bewaren op een speciaal beveiligd toestel. Of gewoon via een crypto exchange zoals Binance. De tweede optie is een stuk gemakkelijker, en is ook veiliger aangezien de exchange garant staat voor jouw account beveiliging.

Je betaalt bij de meeste crypto exchange ongeveer 0.1% per transactie als commissie.

Voor en Nadelen van Crypto betting sites?

  • Vaak hebben zij geweldige odds omdat ze geen hoge betalingskosten hebben.
  • Betalingen gebeuren super snel dankzij het ondersteunende snelle crypto netwerk.
  • Dankzij het blockchain platform kunnen bookmakers moeilijk valsspelen met je weddenschappen. aangezien er archieven bestaan van alle bets die iedereen makkelijk kan opzoeken.
  • Je kan tegen al je maten zeggen dat je een man van de toekomst bent. Een echt vooruitziend genie dat onze ouderwetse valuta al lang ontgroeid is.

Enkele serieuze nadelen?

  • Het is moeilijk om een goede crypto bookmaker te zoeken die ook een goede betrouwbare licentie heeft. Meestal gooit zo’n licentie ook roet in het eten door veel van de voordelen slechter te maken jammer genoeg.
  • Crypto kan wel eens redelijk volatiel zijn… dus je lot hangt een beetje af van de wisselkoersen.

Bekijk ons bookmaker betaalmethodes voor meer informatie over betaalopties.