Betfair Nederland Bonus Alternatieven

Bij Betfair heb je het grootst betting exchange platform ter wereld. Naast dit platform kan je natuurlijk ook wedden via hun gebruikelijke sportsbook. Hoe goed zijn deze twee sportweddenschappen opties? We gaan er dieper op in, dus blijf lezen!

Betfair Nederland is momenteel niet beschikbaar, en ook in Belgie staat het op de zwarte lijst. Kies dus voor één van onze andere bookmakers.

Betfair logo

Betfair bonus (internationaal)

Ben je niet woonachtig in de Benelux regio? Dan kan je gelukkig nog gaan wedden op voetbal bij Betfair! Heel fijn is ook dat elke nieuwe klant een 20 EUR risicovrije weddenschap  krijgt op de betting exchange. Wat gebeurt er als je verliest? Je krijgt gewoon je geld terug!

Hoe deze promo juist in elkaar steekt, dat schrijven we hier meteen op:

Voorbeeld bonus

  • Schrijf je in en maakt een weddenschap van maximum 20 EUR na je storting op de betting exchange
  • Dit moet binnen de 7 dagen gebeuren
  • Ook de weddenschap moet volledig afgesloten zijn binnen deze tijdsperiode
  • Enkel je eerste bet telt mee voor de risicovrije weddenschap

Je bent hier mee klaar, en je bet won? Dan verandert er niets en wordt je gewoon uitbetaald als gewoonlijk. Heb je verlies? Dan krijg je binnen de 72 uur je geld terug tot 20 EUR!

Niet de grootste bonus op de markt, maar aangezien de betfair odds heel goed kunnen zijn, zeker op de betting exchange, is een 20 EUR risk free bet een beetje gratis geld dat je niet wil laten liggen. Gratis weddenschappen behoren altijd bij de meest winstgevende bookmaker bonus aanbiedingen.

De Betfair Sportsbook

Deze sportsbook beschikt ook over enkele geweldige promoties. Zo is er bv een dagelijkse free bet op multiples tot 5 euro, en momenteel ook een aparte Bundesliga promo tot zelfs 10 euro freebet!

Een voorbeeld van een dagelijkse multiples promotie bij Betfair
© Betfair

Een andere fantastische actie is de loyalty bonus die je elke week nog eens 5 euro gratis weddenschap aanbiedt bij totale weddenschappen van 15 euro. Freebets voor iedereen!  Nog niet genoeg? Probeer dan ook de “same game multi” promotie waarin je ook nog eens een freebet kan verdienen door een combinatie weddenschap op éénzelfde wedstrijd te plaatsen, en te winnen.

Nog een laatste interessante aanbieding die we zijn bij de sportsbook is de refer a friend functie, waar je tot 10 EUR cash per vriend die je doorverwijst kan verdienen! Het promotionele aanbod bij Betfair zit dus echt goed in elkaar, en zijn we doorgaans ook dik tevreden mee.

Zoek je een alternatief in Nederland voor Betfair? Klik op de afbeelding:De beste bookmakers voetbal & sport voor Nederland & Belgie

Kan je legaal wedden bij Betfair?

Het is enkel toegestaan om via ToTo in Nederland te wedden, aangezien zij over de enige landelijke licentie beschikken. Gelukkig komen er meerdere licentiehouders vanaf 1 september 2021 bij.

Hoe ziet een betslip er uit?

Net zoals bij andere top merken kan je makkelijk weddenschappen invullen bij Betfair. Selecteer de bet die je wil maken, en je krijgt dit te zien in je betslip:

Voorbeeld betslip op Betfair
© Betfair

Het is dus gewoon even een kwestie van de hoeveelheid die je wil inzetten even in te vullen. Hieronder zie je dan bij “potential returns” hoeveel je uit deze weddenschap haalt bij eventuele winst. Klinkt eenvoudig niet?

Betfair Betting Exchange: Wat is het juist?

Om dit uit te leggen verklaren we eerst de normale werking van een traditionele bookmaker. Bij een traditiegetrouwe bookie stellen deze hun odds in, & kan je meteen beginnen wedden. Als je wint, dan verliest da bookmaker, indien je verliest… dan gaat het geld rechtstreeks naar de bookmaker.

Elke bookmaker rekent dan ook een marge aan om winst te maken bij de odds die zij leveren. Het gemiddelde hiervan is 5%, dit cijfer kan verschillen afhankelijk van de sport & competitie (hoe bekender, hoe beter de odds).

Je speelt dus altijd tegen de bookmaker, die probeert zijn risico in te dekken door altijd genoeg coverage te hebben op alle verschillende wed opties, door het aantrekkelijker of minder aantrekkelijk te maken indien te veel gokkers op hetzelfde resultaat wedden.

Hoe werkt de Betfair betting exchange dan?

Het principe is eigenlijk veel eenvoudiger, je speelt niet meer tegen de bookmaker zelf, maar tegen alle andere gokfans. Betfair pakt altijd een kleine bijdrage rechtstreeks van winnende bets. Als je verliest, betaal je dus nooit iets extra aan de bookmaker.

Voorbeeld van een Betfair back & lay weddenschap via de betting exchange:

betfair exchange
© Betfair

Je kan het dus een beetje vergelijken met een aandelenmarkt, waarin de koersen constant fluctueren afhankelijk van hoeveel geld er in bepaalde aandelen (wed opties) doorstromen.

Hoe wordt de Betfair exchange commissie berekend? 

Dit is afhankelijk van waar je woont, en hoe vaak je speelt/wat voor loyalty programma je hebt. De standaard % van de meeste landen ligt rond de 6.5%, maar voor landen zoals het Verenigd Koninkrijk & Ierland is het maar 5%. Dit heeft te maken met locale belastingen & wetgevingen op kansspelen die zorgen voor meer kosten.

Je kan ook een korting krijgen, door Betfair punten te verdienen. Deze wordt dan berekend door deze van het initiële rake bedrag te trekken.

VB: (100 EUR winst * 5% ) * 10% korting = 4.50 EUR rake (in plaats van 5 euro)

Enkele alternatieven voor Betfair die in Nederland wel mogen

Het is heel moeilijk om een vervanger te zoeken voor Betfair. Niet enkel omdat het een geweldige bookie is… maar gewoon omdat geen enkele andere betting exchange nog Nederlanders aanneemt. We moeten dus een beetje gaan zoeken om toch nog iets goed te vinden en dan komen we makkelijk bij TOTO uit.

Er zijn nog andere bookies die geen Nederlanders meer accepteren maar dat in de toekomst misschien wel doen. Bet365 Nederland & 888sport Nederland stonden vroeger ook bekend als grote namen in NL.