Wedden op WK Darts 2024

Van 15 december 2023 tot en met 3 januari 2024 vindt weer het grootste dartsevenement van het jaar plaats, het WK. Uiteraard is wedden op wk darts ook weer mogelijk en wij geven jou graag een overzicht van de actuele (verhoogde) wk darts quoteringen, de beste wk darts bookmakers en bekijken het speelschema en toernooi informatie. Alle wk darts bonus acties krijg je uiteraard ook door ons gepresenteerd waardoor je optimaal bent voorbereid voor jouw wereldkampioenschap darts weddenschappen.

Actuele WK Darts quoteringen

Van verschillende wedstrijden laten wij jou de meest recente quoteringen zien. Uiteraard staan de Nederlandse darts hierbij extra in de aandacht net zoals de finalerondes. Gedurende het toernooi updaten we ook regelmatig de quotering voor de eindwinnaar. Onderstaand presenteren we je quoteringen van verschillende wedstrijden en vind je ook alle acties terug met verhoogde quoteringen.

Circus Logo
Eindigt over
::
Verstappen wint GP van Imola @100.00! (nieuwe klanten)
Circus Logo
Verlopen
Premier League Darts: Van Gerwen wint van Cross @50.00! (nieuwe klanten)
Unibet Logo
Verlopen
Manchester United - Newcastle United: 50x je inzet als Man. U scoort! (nieuwe klanten)

WK Darts winnaar quoteringen

Daar waar jarenlang Michael van Gerwen vooraf als topfavoriet bij de bookmakers genoteerd stond, is dit dit jaar niet het geval. Van Gerwen is niet meer zo dominant als voorheen en ook de concurrentie heeft een inhaalslag gehaald wat betreft de resultaten en werpgemiddeldes. Dit resulteert in de volgende actuele quoteringen.

 

PDC WK Darts 2024 winnaar Odds Livescore Bet (14/12/23)
Humphries 4.00
Van Gerwen 4.50
Price 6.00
Smith 12.00
Anderson 15.00
Cross 15.00
Wright 21.00
Aspinall 29.00
Rock 34.00
Van Veen 66.00
Noppert 67.00
Van den Bergh 81.00
Van Duijvenbode 101.00

WK Darts Bookmakers

Eigenlijk elk van de bookmakers biedt wedden op darts aan en daarmee ook quoteringen voor het wk 2024. Dit betekent echter niet dat het aanbod bij elke bookmaker hetzelfde is. Zo kun je bij sommige bookmakers enkel inzetten op de winnaar van een partij terwijl bij andere bookmakers bijvoorbeeld ook op 180’ers ingezet kan worden. Daarnaast is er ook nog verschil in de welkomstbonussen die bookmakers aanbieden. Zoals je in bovenstaand odds overzicht reeds kan zien, is Livescore Bet onze favoriet voor je wk darts weddenschappen. Dit heeft verschillende redenen.

Welkomstbonus LiveScore Bet

Livescore Bet is onderdeel van de Livescore Group waar onder andere de bekende livescore.com website onder valt en daarmee een betrouwbare partij. De kleurstelling is dan verder ook bekend en de navigatie van de website zit goed in elkaar. Belangrijker nog is dat het aanbod aan weddenschappen erg uitgebreid is. Ook zijn de quoteringen erg fair. De quoteringenmarge ligt vaak onder de 5% waarmee het aantrekkelijker is dan verschillende andere bookmakers. Ten slotte word je ook nog eens welkom geheten met een 700% bonus. De bonus is weliswaar geen sportweddenschappen bonus, maar bij een inzet van 5 euro of meer aan slot krijg je 175 gratis spins ter waarde van 35 euro! Meld je dus aan bij Livescore Bet en plaats jouw weddenschappen met een gerust hart en vele extra’s!

WK Darts Bonus

Bovenstaand zag je al verschillende quoteringen en beschreven we de welkomstactie van Livescore Bet. Naast dit soort acties zijn er ook vaak speciale bonussen gericht op het wk darts. Op het moment dat er een dusdanige bonus beschikbaar is, delen we die gelijk met jou!

Algemene WK Darts toernooi informatie

Je weet nu waar je wedden op wk darts mogelijk is en op wie je je wk darts toto kunt inzetten. Om helemaal up to date te zijn van het toernooi presenteren we je ook graag nog wat algemene toernooi informatie.

Speelschema WK Darts 2023

Hieronder het complete speelschema van het WK Darts, in dit overzicht zie je welke rondes er op welke data worden gespeeld. Op 27 november 2023 wordt er geloot voor exacte duels.

 

Ronde Datum Format
Ronde 1 15 – 21 december b/o 5 sets
Ronde 2 15 – 23 december b/o 5 sets
Ronde 3 27 – 29 december b/o 7 sets
Ronde 4 29 – 30 december b/o 7 sets
Kwartfinales 1 januari b/o 9 sets
Halve finales 2 januari b/o 11 sets
Finale 3 januari b/o 13 sets

WK darts Nederlanders

Er doen maar liefst 96 deelnemers mee aan het WK waaronder 3 vrouwen. De top 32 van de order of merit is automatisch geplaatst, zij zijn reekshoofd en starten in ronde 2. Ook kwalificeerde zich 32 spelers via de Pro Tour order of merit en ten slotte zijn er nog 32 plaatsen voortkomend uit international qualifiers. De volgende Nederlanders doen er mee.

Order of Merit (beginnend in ronde 2)

2. Michael Van Gerwen
7. Danny Noppert
10. Dirk van Duijvenbode
29. Raymond van Barneveld

Pro Tour Order of Merit (beginnend in ronde 1)

2. Gian van Veen
10. Richard Veenstra
14. Kevin Doets
23. Christian Kist
28. Jermaine Wattimena
31. Niels Zonneveld

International Qualifiers 

– Wessel Nijman
– Berry van Peer

Prijzengeld WK Darts

Het WK Darts is het grootste toernooi van het jaar, en daarmee kent het ook de grootste prijzenpot. Belangrijk voor de spelers met het oog op de order of merit, maar natuurlijk ook voor hun portemonnee. Onderstaand zie je hoe de totale prijzenpot van 2,5 miljoen pond (=2,88 miljoen euro) verdeeld wordt. Zoals je ziet ligt er voor elke deelnemer een prijs in het verschiet en wordt er in de finale rechtstreeks gestreden om een verschil van maar liefst 300.000 pond.

Positie Aantal spelers Prijsgeld
Winnaar 1 £ 500.000
Nummer 2 1 £ 200.000
Verliezend Halve finalist 2 £ 100.000
Verliezend Kwartfinalist 4 £ 50.000
Verliezers 4e ronde 8 £ 35.000
Verliezers 3e ronde 16 £ 25.000
Verliezers 2e ronde 32 £ 15.000
Verliezers 1e ronde 32 £ 7.500

Wedden op WK Darts

Na bovenstaande algemene toernooi informatie sluiten we graag af met nog wat wedden gerelateerde content. Je hebt reeds kunnen lezen dat je kunt inzetten op de eindwinnaar en het mag geen verrassing heten dat je ook kunt inzetten op de winnaar van een duel. Er zijn echter nog verschillende andere wedopties, onder andere beschikbaar bij Livescore Bet, waar jij jouw wk darts toto op kunt zetten.

  • Hoogste uitgooi
  • Meeste 180’ers
  • Handicap (virtuele voorsprong/achterstand van een speler)
  • Totaal ander 180’ers in een wedstrijd
  • Meer/minder dan x sets
  • Aantal 180’ers per speler

Deze weddenschappen zijn zowel voor aanvang van een duel als gedurende het duel. Zeker live wedden brengt extra spanning met zich mee en aangezien het momentum bij darts snel om kan slaan, is live wedden daarmee ook extra interessant. Bij het live wedden helpt het uiteraard als je de wedstrijd ook kan volgen. Nederlanders zijn veroordeeld tot het volgen via ViaPlay, de betaalde streamingdienst die ook Formule 1 en Premier League aanbiedt. Uiteraard kun je ook via de reguliere nieuwskanalen informatie over de verschillende wedstrijden terugvinden. Zelf blikken wij ook in ons sportweddenschappen nieuws overzicht regelmatig voor op verschillende duels en zullen de laatste interessante wk darts betting nieuwtjes graag met jou delen.