Koploper Ajax ontvangt Groningen in de Johan Cruijff Arena

Erik de Kort
27. september 2019

Een loodzware week voor FC Groningen dat na de midweekse wedstrijd tegen PSV nu op bezoek gaat bij de andere nummer één van de Eredivisie.

Derde wedstrijd in een week voor beide clubs

Ook Ajax speelde tegen PSV deze week en kwam midweeks nog in actie. Voor beide ploegen is het dus de derde Eredivisiewedstrijd in een week tijd. Ajax speelt wel vaker drie wedstrijden per week door de Europese toernooien maar voor Groningen kan de vermoeidheid zeker parten gaan spelen.

De online bookmakers 2019 hebben dat ook in de gaten want Ajax is de grote favoriet voor deze wedstrijd. Behalve de fitheid van de Amsterdammers heeft Ajax natuurlijk ook het voordeel dat het thuis speelt en dan hebben we het nog niet eens gehad over de selectie waarover Erik ten Hag kan beschikken.

FC Groningen won vorige week zaterdag met 2-0 van Zwolle maar verloor op woensdagavond van PSV met 3-1. De overwinning op Zwolle was meer dan welkom na twee eerdere verliespartijen. Groningen dat niet in goede vorm is verloor eerder al van VVV, Heracles en FC Twente. Het staat nu op de gedeelde veertiende plaats met Heerenveen en Zwolle. De ploeg van coach Danny Buijs zal graag in het linker rijtje terecht komen maar weet dat de wedstrijd tegen Ajax hen daar waarschijnlijk niet bij zal helpen.

Onderlinge resultaten geven Groningen weinig hoop

Van de veertig voorgaande edities van deze wedstrijd wist FV Groningen er slechts twee te winnen. Ook de huidige vorm van FC Groningen vergeleken met de thuisvorm van Ajax is niet hoopgevend. De Amsterdammers wonnen de laatste zes thuiswedstrijden op rij en wisten daarin maar liefst 28 keer te scoren. De ploeg kreeg slecht 6 goals tegen en dus kan Groningen de borst nat maken. De Groningers verloren 4 van de 6 uitwedstrijden. Er werd een keer gelijkgespeeld en uit bij Emmen werd er gewonnen. In totaal wist Groningen uit zes keer te scoren maar moest het 9 tegendoelpunten slikken.

 

Odds Ajax Groningen Eredivisie gokken

© Svenbet

Heeft Groningen een kans tegen Ajax volgens de bookmakers?

We kijken bij Svenbet naar de quoteringen voor deze wedstrijd en zien dat er ook een Svenbet bonus klaar staat waar we later over zullen gaan. Ajax, dat thuis onverslaanbaar lijkt, is uiteraard de grote favoriet. De odds tonen aan dat een Groningse overwinning een ware stunt zal zijn. Inzetten op winst Ajax geeft 1.13, bijna een zekerheid dus, terwijl Groningen wint odds heeft van 17.00. Met een gelijkspel zijn de odds 7.70.

Inzetten op Ajax – Groningen met extra winst!

Svenbet, een Ideal bookmaker waar je dus gewoon met Ideal kunt storten, heeft deze week een mooie promotie! Zodra je drie bets combineert krijg je al 10% extra winst bovenop de gecombineerde quoteringen. Dit loopt stapsgewijs op tot 30% extra winst bij 6 combinaties. Bovendien krijg je je ingezette bet terug in een free bet als je niet gewonnen hebt! Geen risico dus! Let wel op dat alleen odds van minimaal 1.60 meetellen en je minimaal €10 dienst te storten en in te zetten. Ga direct naar Svenbet voor meer informatie en deze mooie deal mee te pakken!

 

Svenbet Nieuws