Anderlecht vs RC Genk, kan Genk in Brussel titelstrijd spannender maken?

Peter Vissers
14. mei 2021

Na de twee gelijke spelen in speelronde drie van de play-off 1 voor het landskampioenschap, blijft het verschil vijf punten tussen Club Brugge en RC Genk. Genk gaat op bezoek bij Anderlecht opnieuw proberen het gat te verkleinen.
Na de succesvolle eerste twee speeldagen, kon Genk afgelopen woensdag niet opnieuw de volle buit pakken. In de thuiswedstrijd tegen Anderlecht kwamen ze nog wel terug van een achterstand, maar het was niet voldoende voor de winst. Op zaterdag gaan de twee ploegen op herhaling in Brussel. Ook voor Anderlecht staat er nog van alles op het spel. Met winst komen ze namelijk naast RC Genk in de strijd om de tweede plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Ladbrokes geeft Anderlecht al mooie odds!

Anderlecht Genk odds in de playoffs
© ladbrokes

In die wetenschap zal de wedstrijd ongetwijfeld weer vol staan van de spanning. Net zoals woensdag lijkt coach John van den Brom weer vrijwel de gehele selectie tot zijn beschikking te hebben. Dat betekent dat het superkwartet met Paul Onuachu, Theo Bongonda, Junya Ito, en Kristian Thorstvedt opnieuw voor de aanvallende impulsen zorgt. Onuachu scoorde tegen Anderlecht opnieuw waardoor nu 18 van de laatste 19 doelpunten door één van de vier gescoord is.

Bij Anderlecht heeft coach Vincent Kompany ook vrijwel de gehele selectie tot zijn beschikking. Eerste keeper Hendrik van Crombrugge is echter nog steeds geblesseerd en het lijkt erop dat daardoor de 18-jarige Bart Verbruggen weer in het doel staat. Eerder dit seizoen was Timo Wellenreuther de vervanger van Crombrugge, maar de Duitser viel naast het elftal na een aantal weifelende optredens. Ook bij de tegenstander staat met Maarten Vandenvoordt een jonge onervaren doelman op het veld. Wil je wedden op voetbal? Dan valt er genoeg interessants te vinden in deze wedstrijd.

Wedden op Anderlecht vs RC Genk

Bij de bookmakers is de thuisploeg de lichte favoriet voor de overwinning. Bij Bwin krijg je namelijk voor winst van de ploeg van Kompany een quotering van 2.30, terwijl die voor de bezoekers op 2.90 staat.

Met twee onervaren keepers op doel lijkt de kans op doelpunten ook wat groter, hoewel dat natuurlijk ook van de tactiek van beide ploegen afhangt. Evengoed is het interessant om naar het totaal aantal doelpunten te kijken. Als je denkt dat het een saaie 0-0 wordt, dan krijg je daar odds van 9.00 voor. Maar denk je dat het een doelpuntrijke wedstrijd kan worden dan kun je bijvoorbeeld een quotering van 5.00 krijgen als er vijf doelpunten of meer vallen. Met de aanvallende kwaliteiten van beide ploegen is dat niet onmogelijk.

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van het aantal gescoorde doelpunten met de winnaar. Acht jij de gasten namelijk als de grote favoriet en denk je dat het een voorzichtige wedstrijd gaat worden waar beide ploegen niet het achterste van hun tong laten zien, dan kun je 3.80 krijgen voor een Anderlecht overwinning waarbij niet meer dan drie keer gescoord wordt. Ladbrokes is trouwens ook één van de betere Paysafe bookmakers. Vergeet dus niet via de link jezelf te registreren!

De aftrap van Anderlecht vs RC Genk is aanstaande zaterdag om 20:45

Ladbrokes Nieuws