Brazilië vs Spanje, toplanden in finale Olympische Spelen

Peter Vissers
6. augustus 2021

De landen die vooraf als favorieten aangemerkt werden staan in deze finale van de Olympische Spelen in Japan.
Dat deze twee landen de finale zouden halen werd over het algemeen wel verwacht, want van alle toplanden leken zij met de sterkste selectie naar Japan te zijn afgereisd. Bij Spanje zijn Pedri, Mikel Oyarzabal, Pau Torres, Erik Garcia en Dani Olmo na het EK ook nog naar dit toernooi afgereisd, en met vijf spelers die op het EK dus veel speelminuten kregen staat er een sterke basis.

Toch hebben de Spanjaarden het helemaal niet makkelijk gehad op weg naar de finale. In de groepsfase vonden ze maar twee keer het net en werd er met een zuinige 1-0 overwinning op Australië en twee gelijke spelen de volgende ronde gehaald en daarna hadden ze twee keer 120 minuten nodig om voorbij Ivoorkust en Japan te gaan en zo voor het eerst sinds Sydney 2000 weer in de finale van een Olympisch toernooi te staan.

Brazilie - Spanje odds in de Olympische Spelen
© Ladbrokes

Voor Brazilië is het niet zo lang geleden dat ze in de finale stonden. Sterker nog de Zuid-Amerikanen zijn regerend kampioen na hun overwinning in eigen land vijf jaar geleden. Ook dit jaar waren ze weer één van de favorieten, zo niet dé grote favoriet voor de gouden medaille. Maar ook zij hebben het niet makkelijk gehad, want na een zuinige 1-0 overwinning op Egypte in de kwartfinale hadden de Brazilianen een verlenging nodig om zich van het stugge Mexico te ontdoen.

Richarlison is tot nu toe de grote uitblinker van Brazilië met vijf doelpunten, terwijl Ajacied Anthony veel minuten krijgt, maar er nog niet echt uitspringt. Brazilië lijkt de hele selectie gewoon beschikbaar te hebben, terwijl bij Spanje Dani Ceballos en Oscar Mingueza deze wedstrijd met een blessure lijken te moeten missen. Wil je wedden op voetbal, dan kun je met deze Olympische finale je portemonnee proberen te spekken.

Wedden op Brazilië vs Spanje

De bookmakers hebben geen duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Bij Ladbrokes krijg je bijvoorbeeld een quotering van 2.65 voor een overwinning van Brazilië en 3.00 voor een Spaanse overwinning. Dat houdt dan wel een overwinning in 90 minuten in. Want voor een gelijkspel en extra tijd, liggen de odds op 2.85.

Tot nu toe is de knock-outfase nog niet erg spectaculair, behalve de 5-2 overwinning van Spanje tegen Ivoorkust, eindigden de andere wedstrijden waar deze twee teams bij betrokken waren in krappe 1-0 overwinningen, en dus is het ook hier maar de vraag of we doelpunten gaan zien, of dat het voornamelijk een afwachtende wedstrijd wordt met weinig kansen over en weer. Ladbrokes denkt duidelijk het laatste, want voor een 0-0 na 90 minuten krijg je met 6.00 een ontzettend lage quotering aangeboden. Denk je dat er wel gescoord gaat worden in deze wedstrijd die weer zonder publiek gespeeld wordt dan zit daar meer geld in. Je krijgt namelijk al 2.70 voor drie doelpunten of meer en 5.00 voor vier doelpunten of meer.

De aftrap van Brazilië vs Spanje is aanstaande zaterdag om 13:30 in het International Stadion van Yokohama.

Ladbrokes Nieuws