Cercle Brugge vs Club Brugge, interessante Brugse derby

Sander Cement
24. december 2021

Op tweede kerstdag staat er in de Jupiler Pro League een heuse derby op het programma als degradatiekandidaat Cercle Brugge het opneemt tegen titelkandidaat Club Brugge.

Ondanks dat het verschil op de ranglijst groot is, zal Cercle Brugge zich niet zomaar gewonnen geven, want de ploeg van het groen-zwarte gedeelte van de stad is namelijk in vorm. Het won eerder vier wedstrijden op rij, waardoor het zich boven de degradatiestreep nestelde. De laatste wedstrijd tegen koploper Union Saint-Gilloise ging echter nipt verloren. In die wedstrijd gingen de groen-zwarten halverwege met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in, maar in de tweede helft gaf Cercle de punten toch nog uit handen en het beslissende doelpunt viel pas in de blessuretijd.

Club Brugge doet dit seizoen zoals verwacht weer volop mee om de titel. Toch gaat het een stuk minder makkelijk dan vorig jaar, want toen stond Brugge rond deze tijd van het jaar al bovenaan. Nu staat het voorlopig achter de verrassend sterk presterende promovendus Union Saint-Gilloise op een tweede plaats. Daarnaast is het Europese avontuur ook al voorbij voor de bezoekers, maar in een Champions League groep met Manchester City, Paris Saint Germain en RB Leipzig waren de verwachtingen niet hoog.

Tegen de stadsgenoot die zijn thuiswedstrijden in hetzelfde stadion speelt, lijkt Club opnieuw op volle sterkte te zijn. Dat betekent ongetwijfeld dat Charles de Ketelaere, die de laatste wedstrijden verrassend op de nummer negen positie geposteerd stond en Noa Lang de belangrijkste aanvallende troeven zijn voor het blauwzwarte deel van de stad.

Ook Cercle Brugge lijkt niemand van de succesvolle basiself van de laatste weken te moeten missen in deze stadsderby, waardoor het wel eens een spannende wedstrijd kan worden. Wil je legaal wedden, dan is deze derby een ideale mogelijkheid om je tweede kerstdag een stuk spannender te maken met een aantal weddenschappen.

clubcerclewedden
Betway – 24/12/21

Quoteringen voor Cercle vs Club

De goede vorm van Cercle Brugge ten spijt, is de grote rivaal bij de bookmakers toch de duidelijke favoriet voor deze wedstrijd. Voor een overwinning van Cercle krijg je bij Betway namelijk een quotering van 3.80 aangeboden, terwijl die voor Club op 1.83 ligt. Een gelijkspel kan je 4.00 opleveren.

In de laatste vijf wedstrijden wist Cercle Brugge steeds minimaal twee keer het net te vinden en ook Club Brugge scoort in eigen land gemakkelijk, dus kan het ook een goede optie zijn om op het totaal aantal doelpunten te wedden. Zo krijg je voor minimaal vier gescoorde doelpunten een quotering van 2.62 en die loopt op naar 4.75 voor minimaal vijf goals in deze derby.

Je kunt bijvoorbeeld ook wedden op het moment van scoren van één van de ploegen. Als je wedt op; Club Brugge scoort in beide helften minimaal één goal, dan zijn daar odds van 2.60 voor. Denk je dat dat juist niet gebeurt dan staat daar een quotering van 1.44 voor.

De aftrap van Cercle Brugge vs Cercle Brugge is aanstaande zondag om 13:30.