Chelsea vs Real Madrid, kunnen Engelsen het thuis afmaken?

Peter Vissers
4. mei 2021

De thuisploeg is na de 1-1 in Madrid de favoriet voor het bereiken van de halve finale, maar beslist is het tweeluik nog lang niet. Als Chelsea geen doelpunten tegen krijgt zijn ze zeker door, lukt ze dat in het eigen stadion in Londen?
In de eerste wedstrijd in Madrid verdiende Chelsea eigenlijk meer dan de 1-1, maar toch zal coach Thomas Tuchel niet geheel ontevreden zijn met het gelijke spel en een uitdoelpunt in deze tweestrijd, want ze staan er goed voor. Voor deze wedstrijd hebben de Londenaren weinig personele problemen.

Bekijk de odds van de halve finale Champions League 2021 Chelsea - Real Madrid
© Bwin

Volgens de coach is middenvelder Mateo Kovacic er vrijwel zeker niet bij, maar de Kroaat is lang niet altijd basisspeler. Antonio Rudiger en Mason Mount kwamen niet ongeschonden uit de laatste wedstrijden, maar lijken allebei te kunnen starten. De Duitser liep in Madrid een blessure aan zijn gezicht op en zal, als hij fit genoeg is, met een gezichtsmasker het veld opkomen.

Bij de Madrilenen is het plaatje niet veel anders. Het grootste nieuws is dat aanvoerder Sergio Ramos weer terug lijkt te zijn na weken van blessureleed. De talisman van de Spanjaarden leeft al weken naar deze wedstrijd toe en volgens coach Zinedine Zidane is hij er waarschijnlijk vanaf het begin bij.

Voor collega-verdediger Dani Carvajal zit het seizoen er al op. De rechtsback was net een paar wedstrijden na een aantal blessures, maar zijn pech was nog niet op want een hamstringblessure maakte een vroegtijdig einde aan zijn seizoen. Ook Federico Valverde is nog een twijfelgeval na een eerdere besmetting. Voor de liefhebbers van wedden op voetbal zijn er daarom genoeg dingen om geld mee te verdienen.

Chelsea Real Madrid: CL price boost halve finale
© Bwin

Wedden op Chelsea vs Real Madrid

Chelsea heeft dus genoeg aan een 0-0 om de volgende ronde te bereiken. Dat de nul houden geen onmogelijke opgave is voor de Londenaren is wel duidelijk. In tien Champions League wedstrijden dit seizoen incasseerde Chelsea nog maar drie doelpunten.

De online bookmakers zien de brilstand ook als een goeie optie. Bij Bwin krijg je voor een 0-0 een magere quotering van 7.25. Ook is het duidelijk dat Chelsea bij de bookmakers favoriet is om finale te halen. Voor kwalificatie van de thuisploeg krijg je odds van 1.60, terwijl die 2.20 zijn als recordkampioen Real Madrid zich opnieuw voor de finale plaatst.

De terugkeer van Sergio Ramos in de verdediging van Real Madrid geeft een boost aan de verdedigende klasse van de bezoekers, maar heeft ook een impact op de aanvallende intenties. De verdediger is namelijk de vaste penaltynemer en scoort ook elk jaar meerdere doelpunten uit corners. Voor een doelpunt van Ramos krijg je bij Bwin een relatief hoge quotering van 8.50.

Er moet er natuurlijk wel bij gezegd worden dat hij mogelijk niet 100% fit is, of zelfs niet eens speelt. Een doelpunt van de spits in vorm Karim Benzema is logischer, maar daar krijg je dan ook maar 2.83 voor, terwijl je odds van 4.50 krijgt als de teruggekeerde Eden Hazard tegen zijn oude club scoort.

De aftrap van Chelsea vs Real Madrid is aanstaande woensdag om 21:00