Kroatië vs Tsjechië, kan Schick tegen Kroatië opnieuw schitteren?

Peter Vissers
18. juni 2021

Kan Kroatië zich terugvechten in de groep met een overwinning tegen Tsjechië? Het gevecht om de tweede plaats.

Kroatië begon dit EK in mineur met een nederlaag tegen het sterke Engeland, terwijl Tsjechië zich liet zien met een prima overwinning op Schotland. Daarom lijkt dit een wedstrijd te worden voor de tweede plaats in de poule.

Dat alle ogen op Pascal Schick zijn gericht is duidelijk. De Tsjechische spits van Borussia Mönchengladbach maakte tot nu toe met afstand het mooiste doelpunt van het toernooi en zorgde vrijwel in zijn eentje voor de 2-0 overwinning op Schotland door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Kroatie Tsjechie op het EK
© Bet777

Tsjechië was verder niet al te indrukwekkend, maar Schotland was dat nog minder. De Tsjechische verdediging stond goed georganiseerd, maar er zat weinig creativiteit op het middenveld. Vandaar dat deze wedstrijd past echt een test zal zijn voor de kracht van de Tsjechen.

De Kroaten hadden weinig in te brengen tegen het jeugdige Engeland. De 1-0 eindstand was verdiend en ondanks een paar kleine kansen maakte het ervaren Kroatië maar weinig aanspraak op meer. Real Madrid middenvelder Luka Modric liet zijn kwaliteiten nog wel zien door zich een aantal keren op een manier uit een lastige situatie te spelen, maar het was veel te weinig om een aanspraak te maken op een serieuze rol als outsider op dit EK.

Dat Kroatië niet meer zo goed is als op het WK van twee jaar geleden werd over het algemeen wel verwacht en dus was het resultaat tegen Engeland niet zo verrassend. Deze wedstrijd tegen Tsjechië wordt daarom als de belangrijkste van de poule beschouwd. Wil je wedden op voetbal, dan kun je deze wedstrijd extra spannend maken door er geld op in te zetten.

Wedden op Kroatië vs Tsjechië

Bij de EK bookmakers is Kroatië de favoriet voor deze wedstrijd, maar Tsjechië lijkt indruk gemaakt te hebben want de quoteringen liggen lang niet meer zo ver van elkaar af, als voor de eerste wedstrijden in deze poule. Voor een overwinning van Kroatië krijg je bij Bet777 namelijk een quotering van 2.20, terwijl die voor een overwinning van de Tsjechen op 3.75 ligt. Voor een gelijkspel krijg je 3.45 aangeboden.

Spits Patrick Shick lijkt dus in vorm, daarom krijg je voor een doelpunt van hem een quotering van 3.60. Omdat Kroatië echter de favoriet is voor deze wedstrijd, krijg je verrassend genoeg lagere odds voor twee Kroatische spitsen. Voor een doelpunt van Ante Budimir en Bruno Petkovic krijg je namelijk maar 3.25. Als je wat meer een gokje wilt wagen, dan krijg je voor een doelpunt van West Ham United middenvelder Tomas Soucek een quotering van 7.50 terwijl die voor Chelsea middenvelder Mateo Kovacic zelfs 11.00 is.

Heb je er echter maar weinig vertrouwen in dat dit een leuke wedstrijd wordt en wed je liever op een 0-0 eindstand, dan kun je daar 7.25 voor krijgen. Wat best wel een interessante quotering lijkt.

De aftrap van Kroatië vs Tsjechië is aanstaande vrijdag om 18:00 in Hampden Park in Glasgow.

Bet777 Nieuws